Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Радио „Браво“ не емитује програм, утврдило Министарство културе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 01. 2018.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Радио „Браво“ не емитује програм, утврдило Министарство културе

Министарство културе и информисања укинуло је у септембру прошле године Решење о додели средства за суфинансирање пројекта радија „Браво“ из Истока јер овај медиј „не емитује радио програм, односно не производи медијске садржаје“, сазнаје Удружење новинара Србије (УНС). Овим је и званично потврђена информација коју је јуче објавио уредник Радио Гораждевца Дарко Димитријевић да радио „Браво“ не емитује програм.

Радио „Браво“, односно издавач Радиодифузно друштво Браво Про Еxпо д.о.о на Конкурсу за суфинансирање пројеката који се реализују путем електронских медија са седиштем на територији АП  Косово и Метохија у 2017. години првобитно је добио 650.000 динара за пројекат „Срби у Метохији – опстанак и проблеми“.

Да радио „Браво“ не емитује програм, Министарство културе и информисања службено је дописом, 8. августа 2017. године, обавестио Привремени орган општине Исток, пише у Решењу о делимичном укидању Решења о расподели средстава средстава у које је УНС имао увид.

У образложењу одлуке о укидању подршке, коју је потписао министар Владан Вукосављевић, наводи се да Министарство „информацију добијену од стране Привременог органа општине Исток сматра доказом о промењеним околностима у односу на оне које су постојале у време доношења решења“.

„Наиме, странка је у предлогу пројекта навела да емитује медијски садржај, а такви наводи очигледно нису истинити. Поступајући орган стоји на становишту да би пренос средстава из буџета за пројекат странке која не емитује медијски садржај, причинило озбиљне штетне последице и угрозило остваривање јавног интереса одређеног чланом 15 Закона о јавном информисању и медијима“, пише у образложењу.

Подсетимо, гостујући у емисији “Ћирилица” на ТВ Хепи, председник Србије Александар Вучић рекао је да је пронашао посао одређеним грађанима из Истока који су му се у Лапљем Селу директно обратили за помоћ, односно да је решен егзистенцијални проблем мајке са шесторо деце, тако што ће њен најстарији син бити запослен у радију „Браво“ у Осојану.

Уредник Радио Гораждевца Дарко Димитријевић објавио је јуче на сајту gorazdevac.com да овај радио „не ради и не емитује програм већ пуне две године“.

Радио „Браво“ данас је у демантију тврдио да емитује програм, наводећи да је основан 2010. године у селу Осојане код Истока, да се њихова канцеларија налази у згради О.Ш. Радош Тошић од првог дана од када емитују без прекида, али уз велике проблеме, као и да је њихова „фреквенција локалног типа и да покрива само територију општине Исток“.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси