Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Уручене дипломе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 06. 2010.

Уручене дипломе

Трећој генерацији школе ВебНовинар у Прес центру УНС-а уручене су дипломе након успешно завршене тромесечне наставе.



Дипломе je уручио директор школе, Александар Митић, који је упозорио да се српски онлајн маркетинг стручњаци жале на недовољно квалитетан интернет садржај, да српски медији стидљиво користе технике и предности интернет новинарства, али и да компаније још не увиђају значај инвестирања у едукацију из веб новинарства.

У име Удружења новинара Србије присутнима се обратио генерални секретар Нино Брајовић  и рекао да ће школа ВебНовинар остати један од кључних приоритета ове струковне организације.

Испред USAID-a  и  IREX-a обратила се Ивана Бјелић подсећајући да је једна од активности ових организација у Србији, у оквиру Програма подршке медијима, и подршка развоју медијских удружења и њихових капацитета.  

"Програм подршке промовише развој интернет медија, оглашавање, интернет тржиште и кроз тренинге обучава новинаре за рад на веб платформама", истакла је она и нагласила да су  USAID-a  и  IREX препознали  квалитет програма школе и предавача, који су водећи стручњаци за веб медије.

Поводом доделе диплома трећој генерацији полазника одржан је експертски панел на тему “Будућност онлајн медија и улога новинара” на којем су говорили новинар и уредник РТС-а и колумниста магазина Време Зоран Станојевић, уредник сајта дневног листа Блиц Вељко Поповић,  директор пословања на интернету компаније Адриа Медиа Дејан Николић,  директор е-ПР сектора агенције McCann Erickson Public Relations Милоје Секулић, уредница портала Мингл и ИТ догађаји Драгана Петковић и директор школе ВебНовинар Александар Митић.

Уредник портала "Мингл" и један од предавача у школи Драгана Петковић оценила је да нове технологије отварају нова радна места за новинаре, и да је питање само да ли су они спремни да иновирају своја знања и тако одговоре захтевима времена.

"Осим тога што је креатор садржаја, новинар је сада и модератор заједнице, неко ко мора да брине о онлајн репутацији свог медија, он је сада особа која мора да зна много више од тога да напише вест", рекла је она.

Новинар и уредник Радио-телевизије Србије Зоран Станојевић истакао је да је један од проблема у развоју веб новинарства то што традиционални медији интернет не виде као базу, наводећи пример да писани медији на онлајн страницама објављују делове, а у штампаним издањима целе текстове.

Он је изразио и бојазан да нове технологије од новинара праве пуке попуњаче новинарских рубрика али да се нада да до тога неће доћи упркос теденцији аутоматизације новинарског посла и жељи да се са мање људи произведе више садржаја и они јефтино дистрибуирају путем компјутера.

Директор пословања на интернету компаније Адриа Медиа Дејан Николић казао је да ће у наредном периоду будућност онлајн медија зависити од њиховог успеха да садржајима привуку оглашиваче који би се рекламирали на њиховим странама.

Директрор е-ПР слубе компаније McCann Erickson Милоје Секулић је са своје стране, у духу теме, извештавао са скупа преко Тwиттера и преносио учесницима питања која су преко те друштвене мреже постављана од стране оних који нису били у могућности да физички присуствују скупу.

Школа “ВeбНовинар” усавршава полазнике за каријеру у веб новинарству, веб ПР-у и веб маркетингу. Подељен је у 30 сесија, односно 96 часова, које студентима предаје 15 професионалаца из области веб новинарства, комуникологије, ПР-а, маркетинга, дизајна, програмирања, мултимедије.

Ове године курс су подржали USAID и IREX.

                




Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси