Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Улица Ћурувији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 06. 2010.

Улица Ћурувији

Комисија за споменике и називе улица и тргова Скупштине града Београда обавестила је Удружење новинара Србије да је сагласна са иницијативом да се једна од улица у Београду назове по новинару Славку Ћурувији.


Према речима председника комисије Слободана Станимировића, предлог УНС-а је уврштен у Резервни фонд улица и искористиће се када се за то стекну одговарајући услови.

У писму које је УНС 11. марта упутио Скупштини града Београда наводи се да се 11. априла навршава 11 година откако је Славко убијен.

"Ако демократска власт читаву деценију после петог октобра није у стању да пронађе његове убице нити да открије имена налогодаваца, сматрамо да би Скупштина града Београда, у години обележавања десете годишњице петог октобра, морала да ода почаст жртви коју је Славко 11. априла 1999. године положио у име демократије и слободног новинарства.

Изгубио је живот због тога што, као издавач Дневног телеграфа и Европљанина, није прихватао цензуру власти нити гушење слободе медија које је власт наметала у последњим годинама режима Слободана Милошевића. Убиство су можда извршили припадници мафије, али налог је по свему судећи дошао са врха државне власти", - стоји у писму УНС-а, које је потписала председница тог удружења Љиљана Смајловић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси