Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Комеморација Зорану Мајдину данас у Прес центру УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 05. 2018.

Аутор: УНС, Време

Комеморација Зорану Мајдину данас у Прес центру УНС-а

Комеморација дугогодишњем новинару „Времена“ Зорану Мајдину биће одржана данас у 12 сати, у Прес центру УНС-а (Кнез Михаилова 6/III). Испраћај на кремацију је истог дана у 14 сати, у капели на Новом Гробљу у Београду.

Зоран Мајдин је рођен у Београду 1956. године. Завршио је Машински факултет у Београду. За „Време“ је писао од краја деведесетих година прошлог столећа.

Зоран Мајдин је био храбар и пожртвован новинар. Гажење људских и радничких права, те сваки облик неправде, дискриминације и злоупотребе моћи и власти доживљавао је лично. Истовремено, у својим текстовима, упорно је и стрпљиво проверавао сваки навод и сваку чињеницу, све је лично морао видети и обићи, никад не одустајући од инсистирања на пуном одговору на постављено новинарско питање – без обзира с ким да разговара.

Читаоци „Времена“ памтиће Зорана Мајдина по бројним текстовима везаним за инфраструктурну изградњу, урбанизам, саобраћај, пољопривреду и бројне друге теме које обликују свакодневни живот грађана Србије.

За редакцију „Времена“ прерана смрт Зорана Мајдина много је више од губитка колега. Он је био пријатељ и човек који је своју доброту, хуманизам и правдољубивост живео бескомпромисно како у јавном, тако и у приватном животу.

Преминуо је у суботу 28. априла.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси