Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Признање ИКОМ-а Србије УНС-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 05. 2018.

Аутор: С. Димитријевић Извор: УНС

Признање ИКОМ-а Србије УНС-у

Захвалница Националног комитета ИКОМ-а Србије (огранка Међународног савета музеја) додељена је Удружењу новинара Србије и Весни Масаловић за допринос у афирмацији музејске делатности.

Захвалнице су додељене и Сузани Спасић, главној уредници АвантАрт магазина, Софији Љуковчан, уредници у Радио-телевизији Војводине, као и Нади Зорић, Сандри Вуксан, Соњи Митровић и Јелени Јокић, ауторкама емисије Арт-ерија на РТВ-у и добротворки и донаторки Младени Зељковић.

 За посебан допринос на пољу међунарадне сарадње и развој музејске делатности награђен је Музеј наивне и маргиналне уметности из Јагодине. Изложбама „Турбуленције на Балкану“ и „Из два угла, Д. Милојевић-Барбериен“ овај музеј имао је запажена гостовања у Паризу и Прагу, а у Београду је организовао изложбу индијског уметника Нека Чанда.

За пројекат године награда је додељена Галерији Матице српске из Новог Сада, за низ програма којима је обележено 170 година постојања ове институције.

 „Идентитет и медији-уметност Анастаса Јовановића и његово доба“ је проглашена за најбољу публикацију у 2017. години. Уредници су мср Данијела Ванушић из Музеја града Београда и др Игор Борозан са Филозофског факултета у Београду.

 На свечаности уприличеној у Кући краља Петра Првог уручене су и награде Музеј за 10, музејима који су имали запажене програме током манифестације „Музеји Србије, десет дана од 10 до 10“ у 2017. години. Награђени су Народни музеј Панчево, Народни музеј Краљево, Спомен-збирка Павла Бељанског, Центар за културу, образовање и информисање Градац из Рашке, Завичајни музеј Параћин и Историјски музеј Србије.     

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси