Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Маја Павловић прекинула штрајк глађу, вечерас пушта сигнал Канала 9
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

30. 05. 2018.

Аутор: К. Ковач, Ј. Пешић Извор: УНС

Маја Павловић прекинула штрајк глађу, вечерас пушта сигнал Канала 9

Као што је најавила, да ће прекинути штрајк када се буде састала са представницама министарстава културе и телекомуникација, РЕМ-а и ЕТВ-а, директорка новосадске телевизије Канал 9 Маја Павловић данас је, после састанка, за УНС изјавила да прекида штрајк глађу и да ће вечерас пустити сигнал ове телевизије. "Из канцеларије државног секретара Александра Гајовића изашла сам са речима да се надам да је отпочео процес усаглашавања и измена медијских закона који ће омогућити локалним и регионалним медијима да опстану", рекла је Павловић.

Састанак је, како је рекла, протекао у конструктивној атмосфери. Њему су присуствовали државни секретар у Министарству културе и информисања Александар Гајовић, помоћнице министра Славица Трифуновић и Ирини Рељин, челни људи стручних служби Министарства трговине, туризма и телекомуникација и РЕМ-а, као и в.д. директор ЕТВ-а Бранко Гогић.

Маја Павловић је, каже за УНС, на састанку изнела проблеме са којима се суочавају локални и регионални медији, јер немају основне предуслове да изађу на тржиште.

"Говорила сам о проблемима са незаконитим таксама, проблемима о пројектном суфинансирању медија, незаконитој дигитализацији, чињеницом да се пиплметрима не мери гледаност локалних и регионалних медијама, проблемима које имамо са енумерацијом, као и бесплатним рекламама које добијамо од државе", рекла је УНС-у Павловић.

Она је истакла да су представници министарстава, РЕМ-а и ЕТВ-а сагласни да постоје озбиљни проблеми које треба што хитније решити и да им је жао што су процедуре у Србији споре.

"Позвали су да ме да све проблеме изнесем удружењима, а њих да се укључе у израду Медијске стратегије на основу које ће се мењати и медијски закони", каже Павловић.



Она је, како каже за УНС, јуче послала министарки правде Нели Кубуровић молбу за састанак, на ком би јој изнела проблеме који у медијској сфери постоје као последица неефикасног рада судства.

"Сутра ћемо писати Министарству просвете и тражити састанак и са њима на ком бисмо разговарали о тарифама СОКОЈ-а и ОФПС-а", рекла је Павловић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси