Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Нестанак Стефана Цветковића на Платформи Савета Европе за заштиту безбедности новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

15. 06. 2018.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Нестанак Стефана Цветковића на Платформи Савета Европе за заштиту безбедности новинара

Међународна и Европска федерација новинара (ИФЈ и ЕФЈ) пријавиле су јуче нестанак новинара Стефана Цветковића Платформи Савета Европе за заштиту новинарства и безбедости новинара.

На Платформи се наводи да је нестанак Стефана Цветковића пријављен у ноћи између 13. и 14. јуна 2018. године у Белој Цркви.

Како стоји на сајту, локална полиција потврдила да је његов аутомобил пронађен паркиран, са отвореним вратима и упаљеним светлима.

„Сведоци су потврдили да је његови сат са покиданом наруквицом пронађен поред аутомобила. Српски министар унутрашњих послова рекао је да је истрага покренуто чим је пријављен нестанак“, наводи се на Платформи.

На сајту Савета Европе се наводи и да је Стефан Цветковић претходних година пријављивао да добија претње из криминалних и политичких кругова у Србији.

„Он је 19. маја рекао да су га косовске власти шест сати задржале на административном прелазу и испитивали о његовим везама повезаном са истрагом убиства политичара Оливера Ивановића“, пише на онлајн платформи.

Онлајн платформа има за циљ да унапреди заштиту новинара, тако што објављује претње и насиље над новинарима и медијским радницима и тако омогућава Савету Европе да боље буде упознат са овим случајевима и да, уколико је потребно, на време реагује.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси