Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  „Новости“ спасене од стечаја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

16. 08. 2018.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

„Новости“ спасене од стечаја

Привредни суд у Београду доставио је Решење о усвајању Унапред припремљеног плана реорганизације (УППР) Компаније „Новости“, чиме је обустављен стечај ове медијске куће, сазнаје Удружење новинара Србије (УНС). Повериоци на решење Привредног суда, усвојеног 6. јула ове године, имају право жалбе Привредном апелационом суду у Београду, у року од 15 дана од дана уручења Решења. Како УНС сазнаје, дугови Компаније „Новости“ према 263 поверилаца са каматама износе око 1,5 милијарди динара.

Решењем Привредног суда у које је УНС имао увид предвиђен је отпис камата и могућност да највећи повериоци потраживања претворе у капитал „Новости“.

Највећим повериоцима дуг ће бити намирен у 120 месечних рата, са почетком отплате одложеним за две године, без камате и валутне клаузуле.

Подсетимо, рачун Компаније „Новости“ блокиран је 12. јула прошле године, због „дуга из 2009. године, када нису подмирене обавезе према држави, доприноси за порезе и зараде у висини 103 милиона и 25 милиона за неплаћени ПДВ“.

„Са каматама то је 284 милиона динара“, навеле су тада „Новости“.

Блокада рачуна Компаније „Новости“ данас, како стоји на сајту Народне банке Србије, износи 506.331.080,44 динара.

Рачун ће бити одблокиран када Решење Привредног суда постане правоснажно.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

18.08.

2018.

Новак [нерегистровани] у 22:05

Како оживети мртваца?

Било би заиста корисно да се неко на овом сајту осврне на неведену фарсу о ожибвљавања мртваца-односно наводног спашавања Новости од стечаја. Како Новости могу да намире доспели дуг кокји се мери милијардама? Није бвањда да очеукујиу да им неки ововремени "комитет" отпише дуг. У том случају потонмуће повериоци, дајле они који су Новостима продавали робу, материојал, или услуге. Уз то, постављање пензионера Вучелића на место главног уредника Новости зар икоме може слутити на ишта друго осим на припрему сахране. Помињање државе, односно њене владе, која би дуг претвборила у акције заиста звучи фарсично, јер када би на тај начин било могуће ожибвети економског мртваца, онда би креатори тог плана добилио Нобелову нагтраду зуа економију.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси