Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  У Нишу сахрањен Ђорђе Радошевић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

12. 10. 2018.

У Нишу сахрањен Ђорђе Радошевић

Доајен телевизијске репортаже, први уредник дописништва РТС-а у Нишу и члан УНС-а Ђорђе Радошевић сахрањен је данас, у присуству породице, пријатеља и колега, на Новом гробљу у Нишу.

Члан Управе УНС-а Милорад Додеровић рекао је на испраћају да га „одлазак Ђорђа Радошевића растужује и плаши“.

„У новинарству или јеси или ниси лав. Ти си био и остао - лав и лаф! Свестан сам да те више нема међу нама, али је наша срећа што си својим делима које си даривао новинарству, оставио много порука, поука, примера и путоказа последњим преосталим Дон Кихотима у нашој професији. Ми из Удружења новинара Србије памтићемо те као агилног члана Управе, и као доброг председника Друштва новинара Ниша. Памтићемо те као доброг човека, великог новинара, понекад и господственог боема“, рекао је Додеровић.

Ђорђе Радошевић рођен је 10. октобра 1937. године у Нишу. Завршио је Правни факултет у Београду.

Бавио се уметничком фотографијом у Фото-кино клубу у Нишу. Своје прве телевизијске прилоге објавио је у експерименталном програму Телевизије Београд 1962. године.

Његове репортаже из Норвешке, Пољске, Чехословачке и Аустрије, спадају у врхунске. Осим извештавања из Ниша и региона, али и из других крајева Србије и Југославије, снимао је и тематске прилоге за Радио телевизију Београд у којој је радио до пензије.

Бронзану повељу на „Интерферу“ добио је 1998. за репортажу "На путу кући", а 2001. сребрну медаљу за репортажу "Гостуша".

Био је члан Управе УНС-а.

Преминуо је 9. октобра у Нишу, у 82. години.

 

Коментари (1)

Остави коментар
нед

14.10.

2018.

anonymous [нерегистровани] у 08:10

SLAVA MU

Đorđe je ostavio neizbrisiv trag u niškom i srpskom novinarstvu. Niški, ali i nacionalni mediji su mogli sa više pijeteta da isprate kolegu Radoševića na večni počinak, a ne samo prepisivawem onoga što se našlo na sajtu UNS-a. Slava ti i hvala poštovani kolega!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси