Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  РЕМ усвојио промену власника телевизија О2 и Прва
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 12. 2018.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

РЕМ усвојио промену власника телевизија О2 и Прва

Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) донео је решење да се променом власничке структуре Прве телевизије д.о.о. и Радио-дифузног предузећа Б92 а.д. из Београда не нарушава медијски плурализам.

Прва телевизија д.о.о. и Радио-дифузно предузеће Б92 а.д. из Београда, како пише на сајту РЕМ-а, поднели су 11. децембра пријаву промене власничке структуре РЕМ-у. Промена, како се наводи у решењима, састоји се у томе што је нови власник са 100% удела, уместо друштва Antenna Serbia BV из Холандије које је до сада индиректно било власник, привредно друштво Kopernikus Corporation Ltd. са Кипра.

Иначе, како се наводи у пријави, оснивачи Kopernikus Corporation Ltd. са Кипра су Срђан Миловановић са 50% власништва и Kopernikus Corporation БВ из Холандије са осталих 50%. Власник 100% удела у капиталу овог друштва је такође Срђан Миловановић.

 

Текст је настао у оквиру пројекта „Новинари и медији – колико нас заиста има“ . Пројекат је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

18.12.

2018.

Vlajko [нерегистровани] у 10:49

Monopol

Ravnoteža je bitno narušena još kada je prvi put dozvoljeno da jedan vlasnik, navodno neki Grk, poseduje dve televizije sa nacionalnom frenkfencom. Logično to se i sada nastavlja. Kada od 5 televizija koje se vide bez kabla na antenu u celoj državi jedan vlasnik poseduje dve televizije onda je to bitno narušavanje ravnopravnosti i stvranje medijskog monopola. Da imamo 20 nacionalnih emitera, onda 2 u vlasništvu iste firme ne bi bila problem ali od 5, što je mnogo mnogo je, odluka vređa čak i zdravu logiku.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси