Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Суд уписао потраживање Дубравке Раичевић Шерић на половину власништва „Политике“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 02. 2019.

Извор: УНС

Суд уписао потраживање Дубравке Раичевић Шерић на половину власништва „Политике“

Бивша запослена у финансијама Политике а.д. Дубравка Раичевић Шерић из Београда одлуком Првог основног суда у Београду стекла је заложно право на 100% удела "Политике" а.д. у „Политици новине и магазини“ (ПНМ), издавачу дневног листа „Политика“, стоји на сајту Агенције за привредне регистре (АПР).

Како УНС сазнаје, износ заложног права је око десет хиљада евра, а књиговодствена вредност удела Политике А.Д. у ПНМ је око 38 милиона евра, односно 3.800 пута већа.

За познаваоце прилика, није уобичајена пракса да суд прихвати залог кои је несразмерно већи од потраживања.

Иначе, по сазнањима УНС-а, у питању је парница због отказа који је Дубравки Раичевић Шерић дао бивши директор Политике а.д. Милорад Гушавац. Према сазнањима УНС-а, Дубравка Раичевић Шерић је у међувремену отишла у пензију.

Пресуда је донета 2016, закључак о извршењу 23. јануара 2019. године, а забележба на АПР-у уписана је пре два дана, 6. фебруара.

Дубравка Раичевић Шерић, међутим, не може да наплати своја потраживања од Политике а.д. јер је ова компаније у поступку Унапред припремљеног плана реорганизације (УППР), којим је ова компанија заштићена од директне наплате поверилаца.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси