Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС доставио податке в.ф. председника Врховног касационог суда о забрани праћења суђења у Брусу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

28. 03. 2019.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

УНС доставио податке в.ф. председника Врховног касационог суда о забрани праћења суђења у Брусу

Удружење новинара Србије (УНС) данас је послало в.ф. председника Врховног касационог суда Драгомиру Милојевићу податке о забрани новинарима да 5. фебруара 2019. године прате суђење у Основном суду у Брусу, како би поднео пријаву дисциплинском тужиоцу Високог савета судства.

Драгомир Милојевић јуче је на скупу „Однос суда и медија“ рекао да је председник Основног суда у Брусу поступио незаконито када је искључио новинаре са суђења, као и да ће поднети ову пријаву уколико му новинарска удружења доставе информације о овом случају.

Подсетимо, дописници „Вечерњих новости“ из Крушевца Софији Бабовић, новинару телевизија Прва и О2 Љубиши Лешевићу и новинару „Блица“ и Н1 Ненаду Божовићу 5. фебруара 2019. године није било дозвољено да присуствују суђењу у Основном суду у Брусу.

„Суд је ово образложио забраном снимања и фотографисања, иако је наш новинар појаснио да жели само да присуствује суђењу“, речено је тада УНС-у у „Вечерњим новостима“.

Претходно је новинарка Софија Бабовић тражила и писаним путем да јој се одобри присуство овом суђењу, како је тада обавестила УНС.

Заменица председника суда у Брусу Даница Михајловић одговорила је Бабовић да „судећи судија није дао своју сагласност за присуство новинара у судници, као ни Основни јавни тужилац у Крушевцу“.

УНС је тада протестовао јер новинарима није било омогућено да прате суђење и тражио да им Основни суд у Брусу убудуће омогући праћење суђења.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси