Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Рачун Канала 9 одблокиран, ОФПС не враћа новац, Павловић наставља штрајк
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

06. 05. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Рачун Канала 9 одблокиран, ОФПС не враћа новац, Павловић наставља штрајк

Власница Канала 9 данас је одговорила директору Организације произвођача фонограма Србије (ОФПС) Николи Вилотићу да не може да прихвати њихов предлог да се једино одблокира рачуна Канала 9, већ да треба да се повуку сва извршења и да им врате новац који су скинули са њиховог рачуна.

Маја Павловић, која је ушла у 22 дан штрајка глађу, рекла је УНС-у да је одблокиран рачун Канала 9, како јој је обећано.

Вилотић је писаним путем обавестио Павловић да је из медија сазнао да штрајкује глађу и да јој је здравље угрожено, да је Канал 9 у тешкој финансијској ситуацији, као и да му је рачун блокиран.

„ОФПС је обавестио адвоката који га заступа у поступцима против Канала 9 да наложи деблокаду рачуна. Уједно Вас позивамо да у року од 30 дана одржимо заједнички састанак у просторијама ОФПС-а ради утврђивања начина регулисања накнаде за емитовање фонограма и на њима забележених интерпретација од стране Канала 9“, написао је Вилотић Павловић.

Он ју је на крају обавестио и да се у медијима наводе информације да Уставни суд Србије није донео одлуке по њеним иницијативама и доставио јој је два дописа која је Уставни суд послао организацији ОФПС на изјашњење по иницијативама Канала 9, као и два закључка Уставног суда којима су одбачене иницијативе Канала 9.

Осим што је рачун Канала 9 одблокиран, ова телевизија данас треба да буде враћена и у мрежу IPTV-a Телекома Србије.

Вилотић УНС-у: Повраћај новца правно није могућ

Директор ОФПС-а Никола Вилотић данас је одговорио УНС-у да „повраћај средстава по правоснажној и извршној судској одлуци правно није могућ с обзиром да су средства наплаћена на основу одлуке суда која је донета на основу тарифе ОФПС и ПИ“. Додао је да ОФПС увек поштује одлуке свих правосудних органа.

„ОФПС данас из хуманих разлога, лоше финансијске ситуације и због блокаде рачуна Канала 9, покренуо је деблокаду рачуна која је настала по правоснажној и извршној судској пресуди и позвао Мају Павловић на састанак у просторијама ОФПС“, рекао је УНС-у Вилотић.

На питање УНС-а да ли ће ОФПС наложити својим адвокатима застој у поступцима који се воде против Канала 9, Вилотић каже да у наредном периоду ОФПС „неће покретати извршне поступке на основу правоснажних и извршних пресуда и покушаће са Павловић да пронађу решење око начина регулисања накнаде за емитовање фонограма и на њима забележених интерпретација“.

„Напомињем да је Канал 9 иницијативу за оцену уставности и законитости Споразума о тарифи (закључен између организација ОФПС и ПИ с једне стране и Асоцијације независних електронских медија - АНЕМ с друге стране и ступио на снагу 9. марта 2014. године) покренуо пред Уставним судом Србије први пут 2015. године и да је 02.12.2016. године Уставни суд Србије одбацио ту иницијативу. Други пут исту иницијативу Канал 9 из Новог Сада покренуо 2016. године, да би Уставни суд Србије и ту иницијативу одбацио“, одговорио је УНС-у Вилотић.

Сутра у подне разговор са Аном Брнабић

Премијерка Ана Брнабић треба сутра у подне да се састане са Мајом Павловић. Иначе, Брнабић се са Павловић до сад није састајала зато што јој је било потребно време да написмено добије одговор из свих институција којима се Павловић обраћала.

Како је УНС-у рекла Павловић са Брнабић ће разговарати о преосталих пет захтева, уколико до сутра буду испуњени првa четири.

Захтеви се односе на 20 спорова које Маја Павловић од 2015. године води са РЕМ-ом, Сокојем, ОФПС-ом…

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси