Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Пет представника УНС-a у експертским групама Европске федерације новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 07. 2019.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Пет представника УНС-a у експертским групама Европске федерације новинара

Извршни одбор Европске федерације новинара (ЕФЈ) изабрао је пет представника Удружења новинара Србије (УНС) за чланове експертских група ове организације.

Новинарка Радио-телевизије Србије (РТС) и чланица Управе УНС-а Аница Телесковић изабрана је за чланицу експертске групе ЕФЈ-а за ауторска права која се залаже да новинари буду признати као аутори дела која стварају, да имају контролу над даљим коришћењем свог рада и да за то добију правичну накнаду.

За чланицу експертске групе ЕФЈ-а за јавне сервисе изабрана је уредница у РТС-у Јелена Обућина, чланица Управе УНС-а. Ова група се бори за промовисање вредности јавних сервиса, уредничку независност, квалитетне програме, као и демократске и одговорне системе управе.

У експертску групу ЕФЈ-а за дигиталне медије изабран је уредник онлајн редакције РТС-а и члан Управе УНС-а Зоран Станојевић. Циљ ове групе је да прати промене које дигитализација доноси у медијима, промену радних права и услова рада новинара који раде за онлајн медије, као и промене политике синдиката, услуга и политике запошљавања за онлајн новинаре.

Члан Суда части УНС-а Мухарем Баздуљ изабран је у експертску групу ЕФЈ-а за фриленсере, чији је циљ да брани и промовише права новинара без сталног ангажмана. Ова група истражује и иновативне моделе финансирања фриленсера.

За чланицу експертске групе ЕФЈ-а за раднa права изабрана је новинарка НИН-а и председница Извршног одбора УНС-а Драгана Пејовић. Ова група има за циљ да развије стратегију и обезбеди средства члановима ЕФЈ-а за стварање јаких синдиката, као и за преговарање о колективним уговорима. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси