Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Маја Павловић премијерки: Нисам тражила отпис дугова Канала 9, састанак ништа не решава
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 08. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Маја Павловић премијерки: Нисам тражила отпис дугова Канала 9, састанак ништа не решава

Власница Канала 9 из Новог Сада Маја Павловић је на позив премијерке Ане Брнабић на поновни састанак рекла Удружењу новинара Србије (УНС) да он „ништа не може да реши“, јер се Брнабић изјаснила да је „урадила све што може“.

Коментаришући тврдње премијерке „да не зна шта би могла још да уради“ ако је њен захтев да СОКОЈ и ЕТВ дугове отпишу, Павловић је УНС-у рекла да никада отпис дугова није тражила.

„Канал 9 тражи да се реше поступци које смо покренули пред судовима, у којима, између осталог, треба да се установи колико у складу са законом СОКОЈ и ОФПС могу и треба да нам наплаћују своје накнаде“, рекла је УНС-у Павловић.

Одговарајући на питање премијерке да ли је дискриминација ако је Канал 9 добио 1,6 милиона динара на конкурсима за медије, Павловић је УНС-у казала да то јесте пример дискриминације.

„Ако пројекти Канала 9 на локалном, покрајинском и републичком нивоу добију подршку у износу од 1,6 милиона, а Новосадска телевизија у износу од 8,8 милиона динара, годинама уназад, то мени личи на дискриминацију“, рекла је УНС-у Павловић.

Подсетимо, Ана Брнабић јуче је, одговарајући на питање новинара у вези са случајем Маје Павловић, рекла да "не жели да правим преседан и некоме нареди да јој отпише дугове, које иначе, сви други плаћају, јер ће онда то да значи да живимо у анархији".  

Премијерка је позвала Мају Павловић на поновни састанак са УНС-ом и НУНС-ом, како би се договорили шта може да се уради „у складу са владином права“.

"Звали смо СОКОЈ, замолили их и они су звали и рекли да се ти дугови репрограмирају, али ако неко неће и каже не, или ћете да ми отпишете дугове или ћу да штрајкујем глађу, ја сам рекла да као председница Владе то не могу и не желим да урадим. Не желим да правим такав преседан ", рекла је Брнабић.

Поновни штрајк глађу уколико се до сутра не реше проблеми Канала 9

Маја Павловић у понедељак је обавестила УНС да ће, уколико јој се до краја недеље не омогући обећани састанак са председником Србије Александром Вучићем и не реше проблеми њене телевизије због којих је пре три месеца штрајковала глађу, по трећи пут отпочети штрајк.

Павловић је током претходног штрајка глађу изнела десет захтева и тражила да четири буду испуњена како би прекинула штрајк. Он је прекинут после јавног састанка са премијерком. Брнабић је тада рекла да ће дати све од себе да помогне Маји Павловић, али да све треба да буде у складу са законом.

Павловић је у захтевима, између осталог, оспоравала тарифе и накнаде Организације произвођача фонограма Србије (ОФПС), Јавног предузећа "Емисиона техника и везе" (ЕТВ) и СОКОЈ-а.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси