Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Здравићу дозвољено да извештава са Скупштине Александровца, одустао од штрајка глађу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 08. 2019.

Извор: УНС

Здравићу дозвољено да извештава са Скупштине Александровца, одустао од штрајка глађу

Новинару листа „Расина прес“ Гвоздену Здравићу данас је дозвољено да извештава са седнице Скупштине општине (СО) Александровац, што му је годинама уназад било забрањено.

Здравић је УНС-у рекао да је седница прекинута када је председник СО Тома Савковић рекао да треба се потврди или опозове одлука којом се Здравићу забрањује присуство, након чега су 39 одборника коалиције ДС - ГГ "Покрет за Жупу - Југослав Стајковац" напустили салу.

Седница се није одржала јер је Скупштина остала без кворума, а у сали су остали одборници СНС-а, СПС-а, ДСС-а и ДВЕРИ, рекао је УНС-у Здравић.

Здравић је јуче обавестио јавност да ће, уколико му буде забрањено да извештава са седнице Скупштине Александровца, започети штрајк глађу испред зграде Општинске управе, јер га општинска власт „физички и вербално напада и понижава”.

У писму је Здравић упутио молбу Удружењу новинара Србије, Независном удружењу новинара Србије, шефу Делегације Европске уније у Србији, Канцеларији Савета Европе у Београду, председнику Србије Александру Вучићу и премијерки Ани Брнабић да му помогну, да без дискриминације, ради новинарски посао.

Подсетимо, председник Скупштине општине Александровац пре сваког заседања Скупштине општине доноси одлуку да Здравићу забрани извештавање са седнице са образложењем да је „недостојан“, због чега је УНС сваки пут протестовао.

У образложењу одлука које потписује Тома Савковић, а у које је УНС имао увид, стоји да је Здравић „недостојан да присуствује седници Скупштине“, због “необјективног информисања, сталних напада и погрдних текстова на рачун најужег општинског руководства у листу 'Расина Прес'”.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

09.08.

2019.

Politička percepcija - Željko Slavković [нерегистровани] у 13:21

Heroj

Gvozden Zdravić paradigma borbe za slobodu novinarstva!

Čestitam na doslednosti i predanosti istraživačkom novinarstvu!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси