Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Jiri Stejskal добитник награде УНС-а на фестивалу у Словачкој
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

16. 06. 2011.

Jiri Stejskal добитник награде УНС-а на фестивалу у Словачкој

.

Наградa "Зора" Удружења новинара Србије за посебна достигнућа у ТВ новинарству, на управо завршеном 17. Фестивалу локалних ТВ станица "Златни просјак" (Zlatý žobrák), у Кошицама у Словачкој, додељена је Jiri Stejskalu, режисеру филма „Pit Hole“.

Филм је рађен у естонско-словачкој копродукцији а тема му је свакодневна борба обичних људи из малог места, Kyiv, са надолазећом модернизацијом и прогресом.

Статуу "Зора" Jiri Stejskalu уручила је Јованка Станојевић, чланица управе УНС-а.

Награду "Зора" на Фестивалу локалних ТВ станица "Златни просјак" УНС је први пут доделио 2006. године. Реч је о најстаријем интернационалном фестивалу, установљеном 1995. године у Словачкој са циљем популаризације и подршке европским локалним ТВ емитерима и продукцијама.

У селекцији Фестивала у Кошицама приказани су и филмови српских тв кућа и продукција. Од филмова са простора бивше Југославије награда „Златни просјак“ за најбољи локални тв програм припала је филму „I was just a Child“ ("Био сам само дете"), аутора Бранка Лазића из Радио-Телевизије Републике Српске, због професионалног начина на који је испричана прича о ужасима Другог светског рата.

Награду "Fogelsong Family Foundation of the United States" добио је македонски аутор, Базе Дулев за филм „А School for one Kid“ ("Школа за једно дете").

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси