Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Ђорђе Костић (Ал Џазира): Због амбасадора Уједињених Арапских Емирата нисмо пуштени на догађај у Ковину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

11. 10. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Ђорђе Костић (Ал Џазира): Због амбасадора Уједињених Арапских Емирата нисмо пуштени на догађај у Ковину

Дописник Ал Џазире Ђорђе Костић за Удружење новинара Србије (УНС) потврдио је да екипе њихове и телевизије Н1 нису данас пуштене на отварање ветропарка "Чибук 1" у Мраморку код Ковина, који је изградила компанија Масдар из Абу Дабија, зато што амбасадор Уједињених Арапских Емирата у Београду то није дозволио, иако су се благовремено акредитовале.

Костић каже да је имао сазнања да екипа Ал Џазире неће бити пуштена на догађај због новог амабасадора Уједињених Арапских Емирата, али да су дошли јер су добили позив и акредитовали се преко председништва Србије.

„Покушали смо да уђемо. Рекли су нам да сачекамо, да не смемо да снимамо, а затим и да не можемо да уђемо. Нисмо хтели да се надгуравамо са обезбеђењем и припадницима МУП-а, јер то није наш посао“, рекао је УНС-у Костић.

Након догађаја, екипе Н1 и Ал Џазире питале су председника Србије Александра Вучића, који је присуствовао отварању, зашто њихове екипе једине нису пуштене на догађај.

„Председник је рекао да то није његова одлука и да је покушао да утиче да се она промени“, рекао је УНС-у Костић.

Каже да су дописници Ал Џазире до сада пуштани на све догађаје и да им се до сада никада ово није десило, а да је одлука амбасадора доказ да „приватник одлучује који новинари ће бити пуштени на догађај, а који не“.

 

* Преузимање делова или целокупног текста је дозвољено уз обавезно навођење извора

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси