Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Јанковић осудила увреде Трифуновића новинарки РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

16. 10. 2019.

Извор: УНС

Јанковић осудила увреде Трифуновића новинарки РТС-а

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић оштро је осудила увредљив коментар који је председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић упутио новинарки Радио-телевизији Србије Оливери Јовићевић и упозорила да учестале сексистичке опаске, увреде и омаловажавање жена показују да код појединаца постоји одсуство свести о одговорности за јавно изговорену реч.

„Дискриминација по било ком основу је забрањена законом. Политичари имају посебну одговорност и недопустиво је да износе било какве дискриминаторне, увредљиве и омаловажавајуће ставове“, реаговала је Јанковић на Твитеру на саопштење Удружење новинара Србије.

Подсетимо, Трифуновић је на Твитеру објавио да емисија "Упитник" коју Јовићевић води постоји да не би радила на позив, инсинуирајући на проституцију, као и да ће покрет на чијем је челу када дође на власт легализовати проституцију и омогућити јој да ради свој посао. Испод ове објаве следи низ једнако увредљивих претњи.  

Коментари (1)

Остави коментар
чет

17.10.

2019.

Milan Đokić [нерегистровани] у 16:29

Pošteno Brankice

Svi su dobri samo kad im nešto treba. Tako i žene. U pravu je Brankica Janković kada osuđuje reči Sergeja Trifunovića. To jeste, što bi ona kazala "diskriminacija" ili ja na srpskom "omalovažavanje" i uvreda. Ali gde je ona kada su iste stvari u pitanju, ali na drugu temu? Kada vlast omalovažava opoziciju, kada se omalovažava "Partizan" u odnosu na "Crvenu zvezdu" ili kad se ostatak Srbije omalovažava u odnosu na Beograd, jer svi znamo da Srbija radi Beogerad se gradi. Nje nigde nema. Osuđuj Brankice uvek a ne samo kada to vama ženama odgovara. Podržavam ove tvoje reči, ali budi poštena i iskrena uvek. Mada smo u vremenu kada se gleda samo od čega se ima koristi. Što bi se velika većina borila za ono što nije korisno po njih? Čast izuzecima.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси