Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Обустављен поступак против Прве, Пинк кажњен по пријави РРА
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

13. 07. 2011.

Обустављен поступак против Прве, Пинк кажњен по пријави РРА

Савет РРА је у поступку изрицања мера за одузимање дозволе обуставио поступак покренут против ТВ Прва, а у случају емисије „Вече са Иваном Ивановићем“, каже се у данашњем саопштењу РРА.

На основу извештаја својих служби и изјашњења емитера, Савет је установио да у наведеним емисијама није било говора мржње нити елемената кршења Закона о радиодифузији. Савет је истовремено прихватио уверавања да, без обзира на природу емисије „Вече са Иваном Ивановићем“, не само неће бити повређен Закон о радиодифузији и Кодекс емитера, већ ће уреднички колегијум ТВ Прва убудуће с дужном пажњом водити рачуна да не буде пређена граница доброг укуса.

Прекршајни суд у Београду је, по пријави РРА, поднетој поводом емисије „Тренутак истине“ емитованој октобра 2009. године, изрекао Телевизији „Пинк“ као правном лицу казну од 750 000 динара, док је одговорном лицу изречена казна у износу од 40 000 динара. Суд је навео, како је истакнуто и у пријави РРА, да је овај програм противан одредбама Закона којима се штити физички, ментални и морални развој деце и омладине.

После јучерашњег реаговања УНС-а, свим кабловским оператерима РРА је данас упутио апел да у своју понуду уврсте програме регионалних и локалних емитера на подручјима за које ти емитери имају дозволу. У недостатку законских овлашћења да ову проблематику регулише обавезујућим актом, РРА је навео да ће се обратити Министарству културе како би се пронашао задовољајувћи модел регулисања ове проблематике и пре доношења новог сета медијских закона, а у складу са добром европском праксом.

Власничка структура свих националних емитера биће у најкраћем року објављена на сајту Агенције, у складу са одлуком Савета, наводи се даље у саопштењу РРА.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси