Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  У понедељак суђење по тужби Ненада Живковића против ТВ Панчева и уредника Милакова
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 11. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

У понедељак суђење по тужби Ненада Живковића против ТВ Панчева и уредника Милакова

Припремно рочиште по приватној тужби новинара сајта Панчева Си ти (www.pancevo.city) Ненада Живковића против одговорног уредника телевизије Панчево Мирослава Милакова и Радио-телевизије Панчево због увреда које су му упућене на тој телевизији биће одржано у понедељак, 18. новембар у Вишем суду у Београду.

Живковић је тужио Милакова и РТВ Панчево због увреда које су објављиване од 22. до 28. фебруара ове године у прилозима те телевизије, као и у тестовима на сајту.

У тужби у коју је УНС имао увид, тражи се да тужени Живковићу због претрпљених душевних болова и повреде угледа и части исплате 700 хиљада динара, као и трошкове суђења. Милакову се према тужби тражи и забрана објављивања увреда на рачун Живковића, под претњом плаћања 250 хиљада динара и принудног извршења, уколико буду објављене.

Тражи се и да Милаков правноснажну пресуду објави без коментара и одлагања на телевизији Панчево, најкасније у другој наредној емисији од дана доношења те пресуде.  

У тужби Живковића као доказ наведена је и мера упозорења Регулаторног тела за електронске медије од 13. марта ове године због садржаја у емисијама којим су повређени: „обавеза објективног информисања, правило друге стране и достојанство личности“.

Додаје се и да су у текстовима на сајту телевизије Панчево повређени одељци из Кодекса новинара Србије: истинитост извештавања, одговорност новинара, новинарска пажња и поштовање приватности.

Подсетимо, УНС и друга новинарска и медијска удружења, али и невладине организације реаговали су због увреда које су у прилозима телевизије Панчево упућене Ненаду Живковићу.

Осим телевизије Панчево, кампању против новинара покренуо је и портал Е-Панчево. Савет за штампу је због десетак текстова на овом порталу изрекао јавне опомене и оценио да та кампања, месецима вођена „не само да представља драстичан случај гажења свих професионалних и етичких норми, већ може бити и изузетно опасна“.

Медијско дискредитовање Живковића почело је после говора на протесту „Један од пет милиона“, који је 22. фебруара ове године одржан у Панчеву.

* Преузимање делова или целокупног текста је дозвољено уз обавезно навођење извора

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси