Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Матић: Обавестио сам премијерку да Општина Гроцка није помогла Јовановићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

19. 11. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Матић: Обавестио сам премијерку да Општина Гроцка није помогла Јовановићу

Председник Комисије за истраживање убистава новинара Веран Матић рекао је за Удружење новинара Србије (УНС) да је обавестио премијерку Ану Брнабић да новинар Жиг инфа Милан Јовановић од Општине Гроцка није добио новчану помоћ за обнову изгореле куће, као и да је она обећала да ће се бавити решавањем тог проблема.

Матић је за УНС рекао да је Брнабић замолио да се пронађе други извор како би се завршили сви неопходни радови на кући Јовановића, првенствено спољна изолација која је веома важна за зимске дане, као и реконструкција запаљене гараже.

„Верујем да би се веома лако скупила средства да постоји воља. Добијам утисак као да не желе да се замере бившем председнику Општине којем се суди под оптужбом да је налогодавац ове паљевине, својеврсног покушаја убиства Јовановића и његове супруге, као да он сам још влада Гроцком“, рекао је УНС-у Матић.

Он каже да је „заиста неразумљиво да Општина Гроцка не жели да исправи бар део ужасне неправде почињене“ Јовановићу.

„Недостатак воље да се надокнади нанета штета бар када је о имовини реч, још једна је опасна порука охрабривања некажњивости насиља над новинарима“, наводи Матић.

Подсетимо, Матић је у августу ове године са Јовановићем и председницом Општине Гроцка Живадинком Аврамовић имао састанак, а који је заказан из кабинета премијерке Ане Брнабић. Претходно је Јовановићу на састанку Брнабић обећала помоћ за завршетак његове куће, која је изгорела у децембру прошле године.

Говорећи о састанку Матић је УНС-у рекао да је тада известио председницу Општине да је за потпуну реконструкцију куће Јовановића потребно још око милион динара, као и о акцији солидарности новинара и грађана коју је водила Славко Ћурувија фондација. Предложио јој је, како каже, да Општина направи сличну акцију.

„Председница Општине је рекла да би могли да помогну из буџета из којег исплаћују помоћ грађанима када им се догоди неки пожар и то не више од 50.000 динара. Колега Јовановић је рекао да тај новац дају неком другом“, рекао је УНС-у Матић.

Он каже да "иако су институције показале изузетну ефикасност у разоткривању починилаца, показују велику неефикасност у исправљању последица“.

* Преузимање делова или целокупног текста је дозвољено уз обавезно навођење извора

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси