Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  ЕФЈ: Имамо пуно поверење у Владимира Радомировића и „Пиштаљку“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

16. 12. 2019.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

ЕФЈ: Имамо пуно поверење у Владимира Радомировића и „Пиштаљку“

Европска федерација новинара (ЕФЈ) дала је подршку председнику Удружења новинара Србије и уреднику антикорупцијског сајта „Пиштаљка“ Владимиру Радомировићу после кампање која је покренута против њега на друштвеним мрежама.

„Снажно осуђујемо ову врсту клеветничке онлајн кампање засноване на чистим дезинформацијама“, рекао је УНС-у генерални секретар ЕФЈ-а Рикардо Гутијерес.

ЕФЈ је позвао српске новинаре да поштују једни друге и да избегавају да се ослањају на пристрасне и лажне информације како би наудили репутацији својих колега.

„ЕФЈ исказује пуно поверење у Владимира Радомировића, истовремено као председника УНС-а и као уредника Пиштаљке. Заштита узбуњивача је професионална дужност сваког новинара. ЕФЈ одбацује сваки покушај дискредитације новинара који штите узбуњиваче“, навео је Гутијерес.

Претходно је УНС реаговао на хајку која је покренута после „Утиска недеље“ у ком је Радомировић изнео професионалну критику уредништва НИН-а због избора насловнице, а затим њеног повлачења под притиском издавача.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси