Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Дан сећања на нашег Растка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

28. 01. 2020.

Аутор: Весна Масаловић Извор: УНС

Дан сећања на нашег Растка

Празан сто, писаћа машина са белим папиром, слике за изложбу о историји српског новинарства и безбројни уредно послагани материјали у фиокама, све је то наш тихи и насмејани господин Растко Гузина оставио за собом.

Оставио је и велику празнину, јер Растко је свакога дана долазио у своје Удружење и са "љубим руке" и осмехом нама, својим колегиницама, улепшавао јутра.

Преминуо је прошле године у 95. години, не испунивши обећање да ће доживети стоту. У Удружење је долазио скоро педесет година, а јуче бисмо с њим прославили и 96. рођендан, уз торту и чашу вина. Јуче је био дан сећања на нашег Растка, на његов рад и на његову хуманост и господственост. А, за све оне који га нису тако добро познавали као ми, можемо подсетити да је као новинар радио у Моторизацији, новинској агенцији Југопрес, Економској политици и Вечерњим Новостима.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

30.01.

2020.

Milica Stojković [нерегистровани] у 21:11

IN MEMORIAM

Bio je omiljen medju novinarima, neka mu je slava!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси