Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Министарство културе поништило осам решења и формирало нове конкурсне комисије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

03. 03. 2020.

Извор: УНС

Министарство културе поништило осам решења и формирало нове конкурсне комисије

Министарство културе и информисања јуче је објавило осам нових решења о члановима комисија за оцењивање овогодишњих медијских пројеката, која су претходно поништена. У саставу девет комисија највећи број, пет, представници су Удружења новинара Србије (УНС).

Пројекте пријављене на конкурсима Министарства културе за суфинансирање медијског садржаја оцењиваће и по три представника Независног удружења новинара Србије (НУНС), Асоцијације независних електронских медија (АНЕМ), Локал преса и Друштва новинара Ниша (ДНН). По два члана су представници Асоцијације медија и Друштва новинара Војводине.

У комисиjaма учествују и по један члан удружења РАБ Србија, Професионалног удружења новинара Србије (ПРОУНС), Удружења спортских новинара Србије и Асоцијације Радио-телевизије Србије, као и 20 независних медијских стручњака.

Подсетимо, Министарство културе и информисања је после реаговања УНС-а да ће повући своје представнике из конкурсних комисији зато што су у њима у највећем броју били представници нерепрезентативних удружења, Удружењу послало нови предлог решења.

Незадовољни избором чланова конкурсних комисија Министарства културе реаговали су и Асоцијација медија, АНЕМ, Асоцијација онлајн медија, Локал прес, Независно друштво новинара Војводине и НУНС.

Новим предлогом решења у комисију за пројекте радија изабран је Едиб Хонић, док су из комисија замењени Зоран Величковић, председник ПРОУНС-а Данијела Иванковић, председница Друштва новинара Ниша (ДНН) и Слађана Остојић, генерална секретарка ПРОУНС-а, који су се кандидовали као „независни стручњаци“.

Иначе, Министарство културе и информисања расписало је девет медијских конкурса за које је опредељено укупно 274 милиона динара за јавно информисање.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси