Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Апел ЕФЈ-а: Политичари и медији одговорно да извештавају о КОВИД-19
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

13. 03. 2020.

Аутор: С. Радичевић Извор: УНС, ЕФЈ

Апел ЕФЈ-а: Политичари и медији одговорно да извештавају о КОВИД-19

Европска федерација новинара огласила се поводом пандемије вируса КОВИД-19, позивајући политичке званичнике да дају јасне препоруке, које су у складу са свим релевантним чињеницама.

ЕФЈ истиче да су новинари дужни да се супротставе дезинформацијама о коронавирусу и да грађанима пруже тачне информације. Придружују се Међународној федерацији новинара (ИФЈ) у апелу на медије да одговорно извештавају и позивају новинаре да се придржавају етичке повеље ИФЈ-а.

Посебно би требало обратити пажњу на приватност погођених људи, каже ЕФЈ.

„Верујемо да је улога медија и новинара да обезбеде грађанима проверено, тачно и чињенично извештавање и избегну сензационализам, који може довести до панике и страха“, објављено је на званичном сајту ЕФЈ-а.

У складу са тим, ЕФЈ позива јавне органе и медицинске установе да се понашају одговорно према јавности, како би новинари и грађани добили све релевантне информације. ЕФЈ апелује и на медијске послодавце да свакодневно процењују ризик новинара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси