Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Свекинеско удружење новинара: Чврсто стојимо уз УНС и српске новинаре у борби против епидемије, заувек ћемо неговати пријатељство с вашим народом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

19. 03. 2020.

Извор: УНС

Свекинеско удружење новинара: Чврсто стојимо уз УНС и српске новинаре у борби против епидемије, заувек ћемо неговати пријатељство с вашим народом

Желимо да изразимо солидарност вашем народу и колегама из медија и верујемо да ће напорима људи из свих сектора друштва у вашој земљи и уз подршку међународне заједнице Србија победити епидемију Ковида-19, наводи се у писму подршке које је Свекинеско удружење новинара упутило Удружењу новинара Србије (УНС).

„Тренутна ситуација у Кини у вези са превенцијом епидемије и њеном контролом наставља да се побољшава, што не би било могуће да није било важне подршке међународне заједнице, укључујући и вашу земљу“, наводи се у писму.

Ова епидемија чини да више него икада осећамо да људско друштво има заједничку будућност, каже се у писму, и додаје да ће кинески народ наставити да негује вредно пријатељство са српским народом.

„У овом тренутку кризе, ми чврсто стојимо уз вашу организацију како бисмо обезбедили да медијске организације дају свој допринос у борби против епидемије“, наводи се даље у писму.

Свекинеско удружење новинара позвало је УНС да кроз Новинарску мрежу „Појас и пут“ подели информације о мерама које је Србија предузела и напретку у борби против Ковида-19 као и приче о медијским професионалцима који храбро ризикују да би извештавали о епидемији.
 
Писмо Свекинеског удружења новинара преносимо у целини:
 
Поштоване колеге,

од почетка ширења болести изазване новим коронавирусом (Ковид-19) у Кини, Србија је изражавала солидарност и нудила помоћ Кини у тешко време за нас, што много говори о дубоком пријатељству међу народима наших земаља. Тренутна ситуација у Кини у вези са превенцијом епидемије и њеном контролом наставља да се побољшава, што не би било могуће да није било важне подршке међународне заједнице, укључујући и вашу земљу. Кинески народ ће заувек неговати ово вредно пријатељство.

У вези са тренутним стањем са болешћу Ковид-19 у Србији, заиста можемо да схватимо у каквој се тешкој ситуацији и под каквим притиском сада налазите како бисте спречили и контролисали епидемију. Свекинеско удружење новинара жели да изрази солидарност и најбоље жеље вашем народу и колегама из медија. Верујемо да ће напорима људи из свих сектора друштва у вашој земљи и уз подршку међународне заједнице Србија победити епидемију Ковида-19. Због ове епидемије више него икада осећамо да је људско друштво заједница која има заједничку будућност. Кад се десе глобални изазови, све земље треба да помажу једне другима. У овом кризном тренутку, ми чврсто стојимо уз вашу организацију како бисмо обезбедили да медијске организације дају свој допринос у борби против епидемије.

Надамо се да Новинарска мрежа „Појас и пут“ може у овом тренутку да уједини медије свих земаља, да објављује и појачава објективан и рационалан глас и да заустави ширење неоснованих гласина и подизање страха. Срдачно позивамо вашу организацију да се прикључи механизму за дељење информација у оквиру Новинарске мреже „Појас и пут“ како би обавестила друге организације чланице о позитивним мерама у Србији и последњим вестима о напретку у борби против епидемије, као и да би делила приче о запосленима у медијима који се упркос опасности боре против епидемије да бисмо тако окупили позитивну енергију и победили епидемију.

Ова епидемија је привремена. Као што се после олује појави дуга, тако ће наше везе и сарадња бити још ближе после епидемије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси