Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Тотал ТВ укинуо Студио Б; Вучићевићева: одлука је политички мотивисана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

21. 03. 2020.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Тотал ТВ укинуо Студио Б; Вучићевићева: одлука је политички мотивисана

Компанија Тотал ТВ од уторка, 17. марта не дистрибуира канал Студио Б, потврђено је Удружењу новинара Србије (УНС) у Јунајтед Групи чији је део ова компанија. Програм Студија Б замењен је Трећим каналом Радио-телевизије Србије (РТС3) због обавезне школске наставе на том програму, али и због „ниске гледаности“ Студија Б.

„Одлуку смо донели на основу гледаности канала. Студио Б остаје на свим осталим СББ мрежама. До сада смо имали само десетак притужби корисника због уклањања Студиа Б са Тотал ТВ-а“, речено је УНС-у у Јунајтед Групи. Додају да су се „водили пре свега интересом школске деце да прате обавезну наставу“.

Приликом доношења овакве одлуке, кажу, узели су у обзир да Студио Б „пружа услугу намењену грађанима Београда и околине, бележи ниску гледаност и самим тим не оправдава високе трошкове сателитске дистрибуције...“

Подсетимо, на РТС3 од 17. марта почела је настава на даљину за основце због затварања школа и проглашења ванредног стања у Србији услед епидемије вируса корона.

На питање да ли ће после епидемије Студио Б бити поново емитован УНС-у је у Јунајтед Групи речено да је одлука да се канал више не дистрибуира у оквиру Тотал ТВ платформе.

Директорка и главна и одговорна уредница Студија Б Ивана Вучићевић за УНС каже да је одлука о којој нису обавештени, нити је била најављена „политички мотивисана“ како би се Београђанима у ванредном стању „ускратило правовремено информисање“.

„О овоме су нас обавестили бројни гледаоци који непрестано зову нашу кућу, протестујући због скандалозне одлуке. Упркос покушајима да добијемо било какав одговор, нико из компаније СББ до данас није дао никакво објашњење за овај несхватљив потез, због кога трпимо огромну штету“, каже Вучићевићева.

Додаје да су због овакве одлуке „највише оштећени њихови гледаоци у земљи, али и дијаспори, чије су породице у Београду и који путем телевизије Студио Б сазнају све преко потребне информације“.

„Студио Б за неколико дана слави 50 година постојања и за протеклих пола века постао је симбол престонице. То је, уз поверење које нам већ пола века указују гледаоци, сигурно разлог да будемо део понуде сваког кабловског оператора“, каже Вучићевићева.

Иначе, Тотал ТВ платформа је, како стоји на сајту те компаније, „кабловска преко сателита“,  „најзначајнији провајдер дигиталне сателитске телевизије у региону“, која има видше  120 СД и ХД канала и око 150 слободних ТВ и радио сателетских канала.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

21.03.

2020.

Zale [нерегистровани] у 19:12

?

Koji su to "brojni gledaoci" koji gledaju ovakav studio B? Osim porodica zaposlenih.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси