Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Број незапослених новинара смањен за девет одсто
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

13. 05. 2020.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Број незапослених новинара смањен за девет одсто

Број незапослених новинара у Србији је до краја априла 2020. године, у односу на исти период прошле године, смањен за девет одсто, одговорено је Удружењу новинара Србије у Националној служби за запошљавање (НСЗ).

Број новинара који су служби за запошљавање до краја априла ове године пријавили да су незапослени је 373, док је прошле године у истом периоду било 411.   

Међу 373 који су ове године незапослени 262 новинара је завршило основне студије новинарства, а 35 мастер студије у овој области. Прошле године је од 411 незапослених новинара било 287 који су завршили основне студије, а 40 мастер студије новинарства.

НСЗ је евидентирао и да већину незапослених новинара чине жене. Процента незапослених новинарки се ове, у односу на прошлу годину смањио за 1.8 одсто. Прошле године било је 311 незапослених новинарки, а ове 289.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

14.05.

2020.

Milan Djokic [нерегистровани] у 10:29

Proveriti

Tu oni boje i one koji rade preko javnih radova neki posao koji nema nikakve veze sa novinarstvom. Pitajte ih gde rade. Ja sam imao takvu situaciju.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси