Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Суђење за паљење куће Милана Јовановића заказано за 3. јун
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

18. 05. 2020.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Суђење за паљење куће Милана Јовановића заказано за 3. јун

Суђење оптуженима за паљење куће новинара портала „Жиг инфо“ Милана Јовановића заказано је за 3. јун, речено је Удружењу новинара Србије у Другом основном суду у Београду.

Претходно рочиште требало је да буде одржано 30. марта, али је због ванредног стања одложено.

Суђење оптуженима за паљење куће Јовановића - бившем председнику општине Гроцка Драгољубу Симоновићу, полицајцу из Гроцке Владимиру Михаиловићу, Игору Новaковићу и Александру Маринковићу, почело 9. априла прошле године.

Симоновић, који је оптужен да је подстрекивач паљења негирао да је учестовао у организовању, а пред судом је изјавио да се „апсолутно“ не осећа кривим и да не пристаје на накнаду штете Јовановићу. Тврдио је да не постоји нити један материјални доказ да је умешан и да се против њега води „геноцидна хајка“ и „медијско блаћење у таблоидима“.

На суђењима Михаиловић и Новаковић променили су своје исказе дате у полицији јер су, како су навели, изречени „под присилом“ Управе криминалистичке полиције.

Михаиловић је рекао да је измислио признање да му је Симоновић обећао 1.500 евра да заплаши новинара, а Новаковић је казао да Симоновића не познаје.

За Маринковићем, који се сумњичи да је директан извршилац паљења 12. децембра прошле године расписана је потерница. Судија Славко Жугић раздвојио је његов предмет у односу на остале осумњичене.

Према оптужници, Маринковић се сумњичи да је циглом разбио прозор гараже на кући Јовановића, запалио крпу и убацио отворену флашу са бензином.

Певачица Бојана Цветковић Шијачки признала је тужилаштву да је довезла Маринковића до места напада и склопила споразум о признању кривичног дела. Осуђена је на шест месеци кућног притвора и новчану казну од 50.000 динара.

Јовановић је на суђењу, у својству сведока, изјавио је да је, након што му је кућа изгорела, непозната особа дошла у кућу и понудила „безобразну цифру“ како би поступак против Симоновића био „стављен под тепих“.

Јовановићу је у ноћи 11. на 12. децембар 2018. године око 3.30 часова запаљена кућа. У том тренутку био је са супругом у кући.

_______________________________

Повезане приче:

И Новаковић, оптужени за паљење куће Јовановића, променио исказ

Одложена чак четири данашња суђења у вези са паљењем куће новинара Јовановића и писањем "Жиг инфа"

Симоновић негирао да је умешан у паљење куће Јовановића; Михаиловић тврди да је „уцењиван“ како би сведочио против Симоновића

Суђење за паљење куће Милана Јовановића одложено на годишњицу тог догађаја

Јовановић: Адвокатски тим Симоновића жели да дискредитује поступак

Јовановић: Блага казна за опструкцију суђења (ВИДЕО)

На суђењу Драгољубу Симоновићу прочитана оптужница, присталице му аплаудирале (ВИДЕО)

Одложено суђење за паљење куће Милана Јовановића

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси