Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Слободан Рељић нови председник УЕНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

15. 12. 2011.

Слободан Рељић нови председник УЕНС-а

Истакнути новинар и публициста и уредник спољно политичке рубрике у “Вечерњим новостима” Слободан Рељић, изабран је за председника Удружења европских новинара Србије (УЕНС). На овој позицији Рељић ће почев од 1. јануара 2012. године заменити досадашњег председника Небојшу Ристића коме је истекао мандат.



Слободан Рељић изабран је за председника УЕНС-а једногласно, гласовима 22 од укупно 26 чланова Удружења.

Удружење Европских Новинара Србије (УЕНС) је саставни део Асоцијације Европских Новинара (Association of European Journalists - АЕЈ), која је основана 1961. године у Сан Рему у Италији. Седиште АЕЈ је у Бриселу, а тренутно броји око 25 националних удружења самостално организованих у земљама чланицама Савета Европе.

Удружење Европских Новинара Србије и Црне Горе, као огранак и секција АЕЈ, основано је 2003. године. После осамостаљења Црне Горе, Удружење Европских Новинара Србије (УЕНС), као посебна организаија новинара Србије, регистровано је 2007. године.

За разлику од националних удружења новинара, секције АЕЈ-а у појединим земљама па И код нас немају бројно чланство нити синдикална обележја. Њихов циљ је ширење свести о европским интеграцијама и сарадњи земаља Европе у заштити слободе штампе и медија, неговање најбоље традиције европског новинарства, развој модерних медија и едукација новинара.

Потпредседник УЕНС-а је Живорад Николић, а генерални секретар Милоје Поповић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси