Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Расписан конкурс за генералног директора РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 05. 2020.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Расписан конкурс за генералног директора РТС-а

Јавна медијска установа Радио-телевизије Србије (РТС) расписује јавни конкурс за генералног директора те медијске куће, објављено је данас у листу „Политика“. Управни одбор РТС-а именоваће генералног директора у року од 45 дана од дана отварања конкурса, а рок за достављање пријава је 30 дана.

У конкурсу се наводe услови за ту позицију - да је држављанин и да има пребивалиште у Србији, да има високу стручну спрему, да је угледни стручњак из области које су од значаја за обављање послова установе јавног медијског сервиса и да има најмање десет година радног искуства на руководећим пословима.

Мандат генералног директора, стоји у конкурсу, је пет година, а једно лице може бити именовано за генералног директора највише два пута.

„Кандидати не могу бити носиоци јавне функције, ни функције у политичкој странци. За генералног директора не може бити именовано лице које не може бити члан Управног одбора, изузев запослених код пружалаца медијских услуга“, стоји у конкурсу.

Подсетимо, Управни одбор РТС-а 5. маја донео је одлуку о расписивању јавног конкурса за именовање генералног директора те медијске куће, а до избора новог, функцију вршиоца дужности обављаће досадашњи генерални директор Драган Бујошевић, којем је истекао петогодишњи мандат.

Бујошевић је за генералног директора РТС-а изабран 5. маја 2015. године. Мандат генералног директора је пет година што значи да га је УО РТС-а изабрао да буде на овој функцији до средине 2020. године.

Међутим, у јануару 2019. године Бујошевић је навршио 65 година и стекао услов за пензију. Управни одбор РТС-а одлучио је да Бујошевић на тој функцији буде још шест месеци, а затим му у јулу те године продужио уговор о раду до истека мандата.

Коментари (2)

Остави коментар
суб

30.05.

2020.

Olja Simončić [нерегистровани] у 02:03

Podrska Vasku!!!

Vasko Vasović je ceo svoj radni vek proveo u RTS-u, profesionalno se dokazao na najzahtevnijim i najodgovornijim zadacima i odličan je poznavalac kako svoje struke tako i funkcionisanja medija u celini. Smatramo da će on kao profesionalac najbolje zastupati interese svojih kolega i kuće u kojoj radi.
Nije član ni jedne stranke, zalaže se za uspostavljanje pravog i pravičnog tehnološko-kreativnog sistema u RTS-u.
Inicijativa, pokrenuta prvi put u istoriji javnih servisa u svetu, gde zaposleni uz podršku gradjana javno daju podrsku svom kolegi, pokazuje koliko je profesionalizam kao primarni interes potreban našem nacionalnom javnom servisu. Jer struka i znanje treba da su na prvom mestu!!!

https://www.peticije.online/da_se_rts_vrati_gradjanima_srbij

Одговори
пет

29.05.

2020.

Kalita [нерегистровани] у 18:26

Daće Bog. ništa neće valjati...

Napisao sam još kad je postavljen na glavnu poziciju javnog servisa da mu je: uvaljen „vruć krompir”. Bez obzrira na sve: želim mu sve najbolje! Nekada kada smo iz redakcije novinari i urednici (posle odradjenog posla) odlazili u okolne krčme, pitao nas je konobar: Šta želite? Odgovorio sam: „Želimo Vam sve najbolje!”

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси