Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Истраживање УНС-а о убијеним и отетим новинарима на Косову

27. 02. 2019.

Извор: УНС

Арлем Дезир: Радите веома важан посао

Истраживање о убијеним и киднапованим новинарима које спроводите је веома важан посао. Некажњивост за ове страшне злочине над новинарима није прихватљива, истакао је представник ОЕБС-а за слободу медија Арлем Дезир у разговору са новинарком Јеленом Л. Петковић из УНС-а, ауторком истраживања о убијеним и киднапованим новинарима на Косову.

Арлему Дезиру представљени су резултати досадашњег истраживачког рада, а њега су занимали детаљи о томе како се истраживање спороводи, колико је људи радило на њему, какве су могућности процесуирања ових злочина, као и даљи планови УНС-а када је реч о упознавању јавности са новим подацима до којих се дошло. Такође, био је заинтерсован и за реакције у јавности. 

Новинарка Јелена Л. Петковић упознала је Дезира са одговорима међународних институција када је реч о пружању затражених података приликом истраживања, захваливши се на пажњи коју мисија ОЕБС-а даје овој теми и помаже да она буде видљивија. У разговору је наглашено да су сви убијени новинари били цивили, да су сви убијени радећи свој посао, као и да нико није страдао зато што се нашао у унакрсној ватри.  

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси