Насловна  |  Актуелно  |  Извештавање о убиству ђака у "Рибникару"  |  Лампиони за Софију и небески разред
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештавање о убиству ђака у "Рибникару"

14. 09. 2023.

Аутор: Веран Матић Извор: Јавни сервис.нет

Лампиони за Софију и небески разред

Другари, породица, пријатељи, родитељи убијене деце и сестре њиховог чувара, окупили су се синоћ на београдском Омладинском стадиону да обележе 14. рођендан Софије Негић. (стадион је одабран из практичних разлога због чистог простора ка небу). Окупљене су све породице да били сви заједно, као сто су деца тамо негде горе, да заједно деле тугу и посаљу поруку да су сви једнаки.

Дружење је одисало нежношћу и пажњом, љубављу једних према другима и љубављу према Софији, и њеном небеском разреду.

14 лампиона је било намењено Софији за 14.рођендан. За Адриану, Ему, Ангелину, Катарину, Мару, Драгана, Андрију, Бојану, Ану је такође био намењен по лампион, на којима су се писале поруке. Укупно 33 који симболизују Исусове године, пуну зрелост цовека.

Потом су лампиони полетели негде пут Дунава да пренесу сву љубав и тугу.

Било је то потресно и дивно вече у славу свих вредности, чисте душе и доброте Софије, страдале деце и Драгана и снажне потребе да њен и њихов траг остане, не само у сећањима већ и срцима свих присутних, али и свих оних који су се данас на различитим местима сећали и туговали.

Софија ће увек бити дете Миланке и Слободана, али и дете свих нас који не желимо да је заборавимо. Делимо сећање на лепоту, али делимо и тугу. Делимо жељу да сурова убиства не буду обесмишљена, већ да буду завештање која ће помоћи да школа и друштво постану бољи, да буду инкубатори правих вредности, племенитости и доброте, а не само знања.

Преношење фотографија Небојше Бабића и текста дозвољено је уз упит на мејл veran.matic@fondb92.org.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси