Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Шабац 36 милиона, а Ужице 7,7 милиона динара за информисање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

29. 12. 2014.

Аутор: З. Ш. Извор: УНС

Шабац 36 милиона, а Ужице 7,7 милиона динара за информисање

Шабац је предвидео буџетом за 2015. годину 36 милиона динара у ставци за информисање. Ово издвајање чини 1,17 одсто укупног буџета који износи 3 071 380 232 динара. Знатно мање новца од Шапца издвојило је Ужице. Буџетом за наредну годину Ужице је планирало 7,7 милиона динара за медије, од чега 6 милиона за пројектно финансирање, а 1,7 милиона за преносе локалних скупштинских заседања. Ужичке локалне власти су издвојиле 0,32 одсто буџета за медије. Буџет Ужица износи 2,4 милијарде динара.

Буџет Општине Лапово у наредној години пројектован је на 209 800 000 динара, од чега је 400.000 динара намењено за финансирање медија.

“Буџет општине Лапово представља више него скроман буџет. Општина Лапово на својој територији нема локалних медија, па је из тих разлога предвидела 0,2% буџета за финансирање медија, што износи 400.000 динара на годишњем нивоу. У потпуности се слажемо са вашим констатацијама у вези са важношћу подршке локалним медијима, али нас тешка финансијска ситуација приморава на максималну штедњу, на свим пољима”, одговорио је Дарко Благојевић, начелник буџета општине Лапово УНС-у.

УНС је иницирао да градови и општине издвоје 2 одсто буџета за пројектно финансирање медија.  У току је акција „Општине и градови – пријатељи медија“ којом се осим критеријума од 2 одсто, тражи и спровођење фер расподеле средстава.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси