Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Нови Сад, Ниш, Ваљево, Сомбор и Чачак до пола процента за локалне медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

14. 01. 2015.

Аутор: М.Н, Д.Т. Извор: УНС

Нови Сад, Ниш, Ваљево, Сомбор и Чачак до пола процента за локалне медије

Новац за медије Нови Сад ће издвајати по два основа. Буџетом за текућу годину предвиђено је 65 милиона динара за пројектно финансирање медија и још 37,9 милиона динара за директно финансирање ЈП ГИЦ Аполо, тако да укупна сума предвиђена за суфинансирање и финансирање медија представља 0.5 одсто буџета овог града.

 

Ниш је у буџету предвидео 20 милиона динара за финансирање медијских садржаја путем конкурса и још 30 милиона динара за директно финансирање Нишке телевизије, што је укупно 0.5 одсто њиховог буџета.

Ваљево ће издвојити 4,4 милиона динара за пројектно финансирање и 6 милиона за финансирање Радио Ваљева. Са укупно 10,4 милиона динара Ваљево је определило 0.47 одсто буџета за медије.

За пројектно финансирање медија нема новца у буџету Сомбора. Овај град издваја укупно 11,8 милиона динара за дотације и пренос скупштинских заседања. У самом буџету се наводи да су 10 милиона динара “средства за јавно информисање” (буџетска шифра за дотације) и 1,8 милиона динара за преносе скупштинских заседања. Ако се у обзир узме само укупна висина издвојеног новца, Сомбор је предвидео 0.4 одсто свог буџета.

Чачак ће у 2015. години издвојити 10,2 милиона динара за пројектно финансирање што је 0.3 одсто буџета овог града.

 

Коментари (1)

Остави коментар
чет

15.01.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 10:09

ovo je kraj...........

Tužno je što nema komentara, ovo ćutanje razbija bubne opne...neko je već rekao i napisao Novinar je novinaru vuk.....i tako ne postoji ni solidarnost ni briga nas samih za stanje u medijskim kućama....poniženi i uvređeni, cenzirisani i mobingovani, .....učeni da budemo otvoreni da menjamo svet, zatvoreni u kavezima za ptice...svako u svom je najlepši, najlepše peva i ima najlepše perje

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси