Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Конкурс расписан по мери једне локалне телевизије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

06. 04. 2015.

Аутор: Н. Божовић Извор: Блиц

Конкурс расписан по мери једне локалне телевизије

Градска власт ће до јуна расписати јавну набавку за пренос седница Скупштине Краљева, тако да ће убудуће заседања преносити само једна, а не три телевизије као до сада. Тиме је дошао крај пракси „куповине колективног медијског мира“.

Уназад неколико година, три телевизије из Краљева преносе уживо седнице и за то их град плаћа по 100.000 динара.

Председник градске скупштине Сретен Јовановић каже да је износ подељен на три телевизије пре извесног времена. У одлуку да три телевизије преносе седнице скупштине ушло се из људског или социјалног карактера, па је износ који је договорен за плаћање преноса, подељен на једнаке делове. Сада закон каже да то мора да буде једна медијска кућа и мораћемо да распишемо јавну набавку, каже Јовановић.

На питање, шта ће радити када се на тендер пријаве и медији који нису из Краљева и да ли ће се руководити најповољнијом понудом, Јовановић је рекао да ће конкурс прилагодити краљевачким телевизијама, али смо остали ускраћени за објашњење на који на који начин ће то извести.

У јавној набавци могу учествовати и медији из других градова, који се виде, али и слушају у Краљеву, јер се могу пријавити и радио станице. Локална самоуправа је у обавези да преноси заседања, али нигде не пише како, нити ко ће их преносити. Сви који испуњавају услове моћи ће да конкуришу. Град Краљево је прошле године платио пенале зато што није расписао набавку каже Виолета Коњокрад, власница ТВ Краљева, радија и новина „Ибарске новости”.

Зоран Јовановић, власник РТВ „Мелос“, мисли да би оваква пракса требало и даље да потраје. Било би реално да сви добију по мало. Требало би да будемо солидарни као и до сада, али да се преноси убудуће плаћају по дану, а не по седници, јер се дешава да једно заседање траје по неколико дана каже Јовановић.

За медијске пројекте 15 милиона

Половином марта завршен је конкурс за фи нансирање медијских пројеката из буџета града Краљева. Пријављено је 14 пројеката са укупним буџетом до 34 милиона, а град је издвојио 15 милиона динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси