Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Плаћају телевизију коју нико не гледа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

27. 04. 2015.

Аутор: Нарциса Божић Извор: Блиц

Плаћају телевизију коју нико не гледа

Председник општине Шид Никола Васић (СНС) доделио је два милиона динара Телевизији “Коперникус нетворк кејбл”, за коју је мало ко и чуо у општини.

Података о покривености Шида овим медијем нема, једино се поуздано зна да га у 18 села шидске општине нико не прати, а поводом случаја „Коперникус” одмах су се огласиле политичке странке у опозицији, али и коалициони партнери шидских напредњака.

Став Општинског одбора Социјалдемократске странке је да се форсирају све фирме са територије шидске општине. Додела два милиона некој телевизији из Ниша, чији новинари не знају ни да наброје села шидске општине, потпуно је несхватљив потез владајуће коалиције у Шиду СНС-СПС-ДСС-СРС изјавио је Жељко Брестовачки, председник ОО СДС.

Општински одбор ЛСВ у Шиду реаговао је саопштењем у коме се питају “коме је у општини у интересу да у ситуацији када радници три јавна предузећа месецима нису примили плате фи нансира новцем пореских обвезника телевизију удаљену 400 километара од Шида коју већина становништва није у стању да прати”.

Ово је први пут откако смо у власти да нас као коалициони партнери нису консултовали. Сматрамо да смо са осам одборника, што је трећина у владајућој коалицији, морали бити обавештени коме иду новац из буџета прокоментарисао је Срђан Малешевић из ДСС, заменик председника општине Шид.

У стручној комисији састављеној од новинара УНС, АНЕМ и представника општине Шид, која је о пројектима за суфи нансирање из области јавног информисања одлучивала почетком априла, кажу да им није достављена документација о покривености медија који су учествовали на конкурсу. Пројекат “Коперникуса” је био добар, а од трећег члана комисије Катице Вијук из Културнообразовног центра чули смо да је његова покривеност у Шиду 80 одсто. У сваком случају комисија само даје предлог, док одлуку о расподели средстава доноси Општинско веће каже Дијана Шћекић Ашталковски, председница комисије.

Коперникус: „Гледају нас у Америци“

Немамо прецизне податке о покривености шидске општине, али имамо одличну покривеност у целој Србији, Европи и Америци. Радићемо информативне емисије и временом ширити мрежу - изјавио је Звездан Миловановић, власник “Коперникус нетворк кејбл”.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси