Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  За првих пет месеци 69 локалних самоуправа расписало конкурсе за медијске пројекте
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

01. 06. 2015.

Аутор: М. И. Извор: УНС

За првих пет месеци 69 локалних самоуправа расписало конкурсе за медијске пројекте

Од сто четрдесет шест општина у Србији, не рачунајући општине на Косову и Метохији, за првих пет месеци ове године, конкурс је расписало шездесет и девет општина, међу којима су три београдске и једна нишка градска општина.

 

Од до сада расписаних конкурса, новинарска и медијска удружења уочила су неправилности на 37 јавних позива, што је више од половине. Највећи део тих општина и градова, њих 20, након реакције удружења, исправиле су јавне позиве и ускладиле их са Законом и Правилником.

У четири општине било је злоупотреба у процесу расподеле јавних средстава за остваривање ових пројеката, на које су медијска и новинарска удружења такође благовремено указивала.

Подсећамо, Законом о јавном информисању и медијима и Правилником о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања предвиђено је да општине и градови у току године распишу конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за остваривање јавног интереса у области јавног информисања.

 

 

.

 

Коментари (1)

Остави коментар
уто

23.06.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 10:41

Trgoviste

U Trgovistu raspisan konkurs. Nije ispostovan Zakon ni pravilnik u celosti. 3 500 000 miliona najverovatnije namenjeno jednom pojedincu za kupovinu opreme da bi krenuo sa informisanjem,a ne za informisanje momentalno.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси