Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Председници општина јачи од закона
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

04. 10. 2015.

Извор: УНС

Председници општина јачи од закона

У Општини Богатић планирају да распишу још један конкурс за финансирање медијских пројеката, како би планирана средства за ову намену била утрошена.

 

Први круг, који је спроведен половином године, делимично је задовољио медије и власт, јер се председник општине Ненад Бесеровац није сагласио са одлуком комисије, а истовремено неки медији су одбили да потпишу уговоре због ниског износа опредељених средстава.

На први конкурс пристигло је девет пројеката, од исто толико медија. Поштујући пре свега јавни интерес општине и ценећи квалитет пристиглих предлога, комисија је прихватила шест пројеката. Међутим, председник општине Богатић Ненад Бесеровац преиначио је одлуку комисије и одбио да потпише уговоре са два медија, недељником „Глас Подриња“ и новинама „Подринске“.

„Ја нисам био задовољан информисањем, па сам из тог разлога одбио њихове пројекте. Подринске новине се овде не продају на трафикама, а Глас Подриња је постао градски лист и извештава само о Шапцу“, каже председник Општине Богатић Ненад Бесеровац.

Незадовољан оваквом одлуком, главни и одговорни уредник новина „Подринске“ каже да је на овај начин обесмишљен цео поступак доделе средстава.

„Зашто уопште постоји комисија, ако председници општина доносе коначну одлуку. Чему цела 'фарса' са стручном комисијом у којој седе колеге које знају посао, ако главну реч доносе политичари“, каже главни и одговорни уредник „Подринских“ Ханибал Ковач.

У Богатићу се догодио преседан јер су два медија, Радио „Ас“ Шабац и Радио „Нешвил“ Богатић одбили да потпишу уговор, незадовољни опредељеним износом средстава.

„Срамна је одлука општинских власти, јер су нас потпуно потценили. Мизеран износ средстава за информисање је разлог што смо одбили да их узмемо. Бесмислено је да председници општина имају шира овлашћења од комисије. Не видим онда ниједан разлог да се конкурс расписује, ако одлуку доносе општински и градски челници“, каже власник Радиа „Ас“ Маринко Урошевић.

Тако је у овој општини од 5 милиона, за пројектно финансирање медијима додељена половина средстава. Остатак новца чека следећи круг.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси