Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Шабац без конкурса за финансирање медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

20. 10. 2015.

Извор: УНС

Шабац без конкурса за финансирање медија

Град Шабац ове године неће расписивати Конкурс за финансирање медијских пројеката, јер је до краја године остало мало времена да се конкурс спроведе. У Одељењу за финансије кажу да ће преостала два месеца искористити да се припреме за расписивање јавног позива за идућу годину.

 

- Ми смо покушали да распишемо конкурс, али нисмо били довољно информисани како то да урадимо. Имали смо доста непознаница, од техничких, па до самог спровођења конкурса. Наравно, то није утицало на финансирање медија и информисања грађана, јер смо у буџету за ову годину определили 36 милиона динара. Средства су дељена медијима на основу уговора, као и претходних година“, каже Маријана Костадиновић, начелница Одељења за финансије града Шапца.

У 2014. години град Шабац је за финансирање медија издвојио 36 милиона и са тим средствима финансирана су четири медија са подручја града – РТВ Шабац, РТВ АС, и недељници „Глас Подриња“ и „Подринске“.

У градској управи истичу да им је у интересу да расподелу средстава спроводе преко пројектног финансирања јер од идуће године сви медији у граду имаће приватне власнике, па локлана самоуправа која више није оснивач, неће бити у обавези да одлучује коме ће колико новца давати.

- Нама је у интересу да финансирамо пројекте, јер су сада и два медија, који су пословали као јавна предузећа или акционарска друштва, продати, па ћемо сва средства усмерити за конкурсно финасирање. Конкуренција која ће сада бити потпуно лојална, допринеће квалитету пројеката а ми и грађани ћемо знати тачно шта добијамо за издвојени новац“, каже Костадиновић.

Град Шабац до сада је издвајао за информисање 1 одсто буџета. У Одељењу за финансије наводе да ће размотрити  препоруку струковних удружења која предлажу да се за медијске пројекте издваја 2 одсто, приликом креирања буџета за идућу годину.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси