Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Градоначелник Шапца: Подржавам акцију издвајања минимум 2% буџета за медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

21. 10. 2015.

Извор: УНС

Градоначелник Шапца: Подржавам акцију издвајања минимум 2% буџета за медије

„Подржавам акцију УНС-а 'Градови и општине-пријатељи медија' јер може да допринесе јачању демократских институција, а то је водиља политике за коју се залажем“, одговорио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић на питање шта мисли о акцији којом је УНС позвао локалне самоуправе да издвоје минимум 2% буџета за пројектно суфинансирање локалних медија.

 

Град Шабац је за финансирање медија у 2015. години издвојио око 36 милиона динара (мало више од један одсто буџета), а колико ће издвојити наредне године, како Зеленовић каже за УНС, зависи од буџетских могућности.

„Потрудићемо се да издвајања за медије буду око два одсто, по препоруци УНС-а“, рекао је Зеленовић.

Када је реч о перспективи локалних медија после процеса приватизације, Зеленовић је рекао да је „повлачење државе из медија један од првих захтева Европе. Могуће је да приватни медији функционишу према правилима професије искључиво у уређеним државама и друштвима са високом грађанском свешћу”.

Зеленовић је додао и да је генерално задовољан квалитетом информисања грађана на територији града Шапца, али и да тај квалитет зависи од техничких могућности које су условљене финансијским средствима.

Подсећамо, град Шабац ове године неће расписивати Конкурс за финансирање медијских пројеката јер нису били довољно информисани како да га спроведу, али ће се до краја године припремити за расписивање јавног позива за идућу годину.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси