Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Лучани без конкурса за суфинансирање медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

25. 10. 2015.

Извор: УНС

Лучани без конкурса за суфинансирање медија

Општина Лучани није до сада расписала конкурс за суфинансирање медијских садржаја, већ су средства за медије опредељена по основу уговора.

 

„Износ од 3,6 милиона динара буџетских средстава издвојен је за потребе ангажовања телевизијских и радио станица у циљу обезбеђивања информисаности грађана о раду органа општине Лучани за које не постоји обавеза спровођења поступка јавне набавке, сходно члану 7. став 1. Закона о јавним набавкама", каже za  УНС  Биљана Капларевић из извршног одељења председника општине Лучани.

У 2015. години потписани су уговори са телевизијама „Телемарк“ и „Галаксија“ из Чачка, „Радио Д“ из Лучана који је једини медиј регистован на територији општине Лучани.

Буџетска средства сваког месеца преусмеравају се и новинској кући „Чачански глас“ такође из Чачка са којом општина Лучани низ година уназад има коректну сарадњу.

Општина Лучани ће  „настојати да до краја године издвоји средства, опредељена на конту 424 и 481, а за потребе суфинансирања пројеката намењених подршци производње медијских садржаја у циљу остваривања и унапређења јавног интереса у области јавног информисања“, рекла је УНС-у Биљана Капларевић.

Пројектовани буџет општине Лучани за 2015. годину је око 650 милиона динара.

Проблем представља његово реално пуњење које је на нивоу 400 милиона динара.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси