Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Нумановић: Злонамерне инсинуације медијских удружења
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

25. 11. 2015.

Аутор: Н. Кочовић Извор: www.radiostoplus.com

Нумановић: Злонамерне инсинуације медијских удружења

Главни и одговорни уредник ТВ Тутин Амир Нумановић одбацио је данас оптужбе Коалиције медијских и новинарских удружења да је конкурс за суфинансирање медијских пројеката у тој општини био пун неправилности, рекавши да су она у свом саопштењу изнела низ злонамерних инсинуација.

 

Он је у изјави за радио Сто плус Коалицију удружења коју чине НУНС, НДНВ, АНЕМ и Локал прес назвао “централним комитетом који за циљ има остваривање монопола у области јавног информисања у Србији”.

Нумановић је нагласио да тврдња Коалиције да ТВ Тутин, као јавно информативно предузеће чија је приватизација обустављена, није имала право да се пријави на конкурс нема упориште у Закону и да је овај медиј могао равноправно да конкурише за добијање средстава.

“Није тачно да је процес приватизације ТВ Тутин обустављен, већ је настављен моделом бесплатног преноса акција на запослене. Закон о јавном информисању не оспорава наше право да се пријавимо на конкурс, поготово јер се ми од 1. јула не финансирамо из општинског буџета или било којих других јавних средстава”, изјавио је Нумановић.

ТВ Тутин је на конкурсу за суфинансирање медијских пројеката ове Општине добила 1.742.000 динара, док је око 250.000 добио Данграф, предузеће које издаје дневни лист Данас.

Нумановић је као неосноване одбацио и оптужбе Коалиције да је конкурс “расписан на проблематичан начин”, као и да га је “пратио висок степен нетранспарентности”.

“Ова удружења су у саопштењу за јавност избегла да напомену да је конкурс транспарентно објављен у листу Данас и на званичном сајту Општине истог дана када је и расписан. Нико њима није крив што не читају новине па су тек два дана након истека рока хтели да предложе кандидата за члана Комисије која је оцењивала пројекте. То је кршење Закона”, рекао је Нумановић.

Новинарска и медијска удружења оценила су да је конкурс за суфинансирање пројеката медија Општине Тутин спроведен уз многобројне неправилности и позвала локалну самоуправу да обустави доделу средстава и распише нови конкурс.

Тим поводом, огласило се и Удружење новинара Србије које је сагласно да конкурс за суфинансирање медијских пројеката није спроведен транспарентно, али се не слаже са тврдњом да ТВ Тутин није имала право да се пријави за добијање средстава.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси