Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Резултати конкурса Београда: За “добар дан” 23 милиона динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

11. 12. 2015.

Аутор: С. Р. Извор: НУНС

Резултати конкурса Београда: За “добар дан” 23 милиона динара

Студију Б за пројекат "Београде, добар дан" додељено 23 од укупно 45 милиона динара одређених за суфинансирање медијских пројеката јавног информисања у 2015. НУНС још чека одговор Градске управе на захтев за информацијама о професионалним биографијама чланова конкурсне комисије.

 

Радио дифузно предузеће Студио Б је добило нешто више од половине укупних средстава опредељених из градског буџета за суфинансирање медијских пројеката. Према саопштењу Служба за информисање Градске управе, за пројекат "Београде, добар дан" ова медијска кућа је добила 23 од укупно 45 милиона динара одређених за суфинансирање медијских пројеката јавног информисања на територији града у 2015. години, по конкурсу расписаном 03.09.2015. године.

По висини додељених средстава следи Инфобиро д.о.о. за пројекат медијског праћења градоначелника и градских органа који је добио 2,5 милион динара.

По 2 милиона динара за своје пројекте добили су: Радио ХИТ ФМ, Радио Каролина, Интернет Гроуп, Србија Данас, Специалис и Агенда 2020, док је по један милион додељен Студију Маг, НИП Недељнику, ГМЦ-Траде и ФоНету. Остали пројекти су подржани са мањим износима. На конкурс су поднета 74 пројекта, а финансијску подршку добила су 23.

Петочлана комисија која је оцењивала пројекте и предложила финансијску подршку Града радила је у саставу: Далила Љубичић, на предлог новинарских и медијских удружења; Александар Симић, на предлог новинарских и медијских удружења; Јован Секулић, на предлог новинарских и медијских удружења; Ана Стаменковић, независни стручњак за медије; Светлана Алексић, независни стручњак за медије.

После именовања комисије, НУНС је у име Коалиције новинарских и медијских удружења затражио од Градске управе - Службе за информисање додатно образложење – “која новинарска и медијска удружења су предложила прва три члана Комисије?” Поред тога, НУНС је тражио и “професионалне биографије чланова Комисије под редним бројевима 4. и 5. који су именовани као независни стручњаци за медије”.

У одговору Службе за информисање, између осталог, наведено је: “За прва три члана комисије именовани су Далила Љубичић на предлог Асоцијације медије, Александар Симић на предлог Удружења спортских новинара Београда и Јован Секулић на предлог Удружења спортских новинара Београда… Имајући у виду да се остатак чланова Комисије бира на основу пристиглих предлога независних  медијских стручњака заинтересованих за рад у комисији, за чланове Комисије именоване су Ана Стаменковић и Светлана Алексић”.

Служба за информисање је одбила да Коалицији достави биографије чланова комисије до завршетка посптупка конкурса, са образложењем да је “поступак Конкурса још увек у току, ради заштите свих учесника Конкурса и саме природе Конкурса”.

НУНС је, незаодовољан оваквим објашњењем, Градској управи Града Београда, односно Служби за информисање 24. новембра упутио Захтев за приступ информацији од јавног значаја, тражећи професионалне биографије чланова Комисије за конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији Града Београда у 2015. години. Са захтевом је упознат и Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

Одговор на захтев НУНС још није добио.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси