Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Општина Ковачица: Ребалансом ћемо исправити грешку у буџету за информисање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

23. 12. 2015.

Извор: УНС

Општина Ковачица: Ребалансом ћемо исправити грешку у буџету за информисање

„Определили смо средства за пројектно суфинансирање медијских садржаја од јавног интереса, у складу са Законом. Направили смо грешку и у опису ставке преписали из буџета за 2015. годину да су средства опредељена за финансирање Радио-телевизије општине Ковачица (РТВ ОК). Конкурс ћемо расписати почетком године и на њему ће моћи да учествују сви медији, у складу са Законом. Грешку у буџету ћемо исправити првим ребалансом“, рекла је УНС-у руководилац одељења за финансије, буџет и локалну пореску администрацију Алжбета Марко.

 

Наиме, поводом информација које је добило од колега, Удружење новинара Србије (УНС) позвало је општину Ковачица како би утврдило зашто је, супротно Закону о јавном информисању и медијима, у буџету ове општине за наредну годину који је усвојен у понедељак, у делу који се односи на пројектно суфинансирање медија, наведено да сва средства намењена за медије, 17.5000.000 динара, припадају Радио-телевизији општине Ковачица (РТВ ОК).

„И ове године смо расписали конкурс, како налаже Закон, тако ћемо урадити и наредне, то се не доводи у питање. Наравно, на том конкурсу ће моћи да учествује и РТВ ОК, али и сви други медији. Не знам да ли ће ребаланс бити пре расписивања конкурса, али ће јавни позив свакако својим текстом обухватити све медије, без обзира на опис у буџету“, рекла је Алжбета Марко.

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси