Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Суфинансирање медија након измене правилника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

12. 02. 2016.

Извор: rtk.co.rs

Суфинансирање медија након измене правилника

Конкурс за суфинансирање пројеката из области јавног инфоримисања за 2016. годину крагујевачка локална самоуправа расписаће након усвајања измена правилника који регулише ову област, изјавио је, након састанка са представницима новинских удружења, Борис Ковачевић, члан Градског већа за ванпривредне делатности.

За суфинансирање пројеката из области јавног информисања за 2016. годину из буџета Града Крагујевца опредељено је 62,5 милиона динара.

Нерасписивање конкурса за суфинансирање пројеката из области јавног информисања у 2015. години у Крагујевцу један је од узрока лоше финансијске ситуације у крагујевачким медијима, закључено је, између осталог, на данашњем састанку представника града и новинарсих удружења.

Члан Градског већа за ванпривредне делатности Борис Ковачевић очекује да ће се стање ускоро поправити и да ће захваљујући новцу који ће добити на овогодишњем конкурсу медији делимично надокнадити губитак из претходне године.

У Независном удружењу новинара Србије сматрају да ће усвајањем измена правилника о суфинансирању пројеката из области јавног информисања бити разјашњене недоумице у вези са условима учешћа на конкурсу.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

12.02.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 23:10

MNOGO PROPUSTA

Mnogo i premnogo propusta. Niko ne objavljuje da mediji masovno nenamenski trose narodske pare, a opstine ne dostavljaju APR podatke o tome koliko je ko dobio novca. A komisija u vecini slucajeva se formirava tako da se kompenzuju usluge, ja tebi u tvom mestu ti meni u mom. I jos nesto, hitno uvesti licencu bez koje ne bi mogao niko biti clan komisije, jer u komisijama ne retko su osobe koje nemaju preduzetnickih ili privrednih iskustava, ne poznaju zakone iz oblasti finansija. Ukratko to bi bilo to, a i koga zanima sta ovde pisem...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси