Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Општина Аранђеловац поништила конкурс за суфинансирање медијских пројеката
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

22. 03. 2016.

Извор: УНС

Општина Аранђеловац поништила конкурс за суфинансирање медијских пројеката

Општина Аранђеловац поништила је 16. марта конкурс за пројектно суфинансирање производње медијских садржаја из области јавног информисања.

Коалиција новинарских и медијских удружења тражила је, након расписивања конкурса у Аранђеловцу 22. фебруара, од ове локалне самоуправе исправку конкурса јер је рок за завршетак пројекта био ограничен на 31. август 2016. године.

Након реакције Коалиције, општина је 23. фебруара конкурс ускладила са Законом о јавном информисању и Правилником о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисање и конкурс продужила за три дана.

Међутим, након више од двадесет дана, општина Аранђеловац је конкурс поништила.

Како је наведено у Одлуци Општинског већа, након објављивања Јавног позива, на иницијативу Коалиције новинарских и медијских удружења, „измењена је тачка 1. став 2 Јавног позива као и тачка 2. став 2. Наведене измене су, услед хитности поступка, извршене без сагласности колективног органа који је расписао конкурс и потенцијално су могле да доведу до неравноправног положаја међу учесницима конкурса, зависно од датума подношења пројекта“.

Општинско веће, како се наводи у Одлуци, задужило је Управу општине Аранђеловац да у сарадњи са новинарским и медијским удружењима изради нови Предлог Одлуке и Јавног позива за суфинансирање пројеката у области јавног информисања који ће омогућити спровођење транспарентног поступка у складу са Правилником о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања.

 

Коментари (1)

Остави коментар
уто

22.03.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 19:55

Treca sreca

Mozda arandjelovac iz treceg puta uspe da sprovede konkurs ako nesto ostane od para koje daju van konkursa medijima.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси