Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  За медијске пројекте у Војводини шест пута мање новца него 2015.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

04. 04. 2016.

Аутор: З. Ћулафић Извор: НУНС

За медијске пројекте у Војводини шест пута мање новца него 2015.

Покрајински секретаријат Војводине за културу и јавно информисање расписао је прошлог месеца конкурсе из своје надлежности за суфинансирање медијских садржаја од јавног интереса, за које је издвојено приближно чест пута мање новца у односу на прошлу годину.

Буџет Покрајинског секретаријата за културу и јавно информисање, за 2016. годину, умањен је за 727 милиона динара и уместо прошлогодишњих 1.978.700.000 динара износи 1.251.700.000 динара, што је умањење за 37 одсто”, објашњава покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић у одговору на питање због чега је ове године драстично смањен буџет за суфинансирање медијских пројеката.

 Грујић је навео да Покрајински секретаријат, поред обавезе суфинансирање медијских пројеката, обезбеђује и средства за плате и друге расходе за тринаест индиректних корисника на нивоу Војводине, међу којима су и Српско народно позориште, Музеј Војводине, Архив Војводине и Завод за културу Војводине,

 “Поред тога, Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање обезбеђује средства, у складу са Законом о јавном информисању и Законом о националним саветима, за 22 издања на осам језика националних мањина у АП Војводини”, каже Грујић. Он додаје да Покрајински секретаријат има обавезу, такође, да обезбеђује исплату плата запослених и средства за обавлјање редовних делатности за пет завода за културу националних мањина.

 “Узимајући све наведено, Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање био је принуђен да пројектне активности непознатих корисника, у смислу шеме државне помоћи, умањи на следећи начин: за конкурсе у области културе са 340 на 40 милиона динара, а за конкурсе из области јавног информисања са 74.5 милиона динара, односно након ребаланса буџета у октобру 2015. године, са око 65 милиона динара, на износ од 11.5 милиона динара”, наводи Славиша Грујић.

 Поводом одговора Покрајинског секретаријата, НУНС је у име Медијске коалиције прошлог месеца затражио разјашњење и коментар од Министарства културе и јавног информисања Републике Србије. Одговора још нема.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси