Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

28. 04. 2016.

Аутор: И. Митић Извор: Вечерње новости

Одлука нелегалне комисије?

Власник Радија 016 Југослав Томић саопштио је јуче да је Управном суду поднео тужбу којом тражи да конкурс за суфинансирање пројеката у области јавног информисања буде поништен јер је спроведен незаконито. Томић каже да су акта која је од надлежних добио по Закону о доступности информација од јавног значаја показала да су се њихове сумње у легалност избора чланова комисије испоставиле тачним.

- Од три члана комисије само је један изабран легално. Због тога је и решење о расподели средстава по том конкурсу незаконито. Члана комисије који се лажно представљао као представник УНС-а предложио је непостојећи актив новинара југа Србије, а и то је учињено чак 15 дана после истека рока из услова конкурса, док се председник комисије самопредложио истакао је Југослав Томић на јучерашњој конференцији за новинаре.

Он ће од УНС-овш суда части тражити да из својих редова искључи колегу који се "служио лажима и фалсификатима", а од Сузане Станковић Илић, начелнице Управе за друштвене делатности, која је спровела конкурс, оставку, а у супротном смену.

- На основу записника са седнице "нелегалне комисије" може се закључити да је вишемилионска сума из градске касе подељена медијима искључиво по вољи актуелног градоначелника Горана Цветановића који је, поред осталог, наредио и да наш радио не добије ни динара рекао је Томић.

На овогодишњем конкурсу за суфинансирање медија опредељено је скоро 18,3 милиона динара којима ће бити реализовано 13 пројеката. У надлежној градској управи кажу да су радили по закону и одбацују било какву одговорност.

- Током те процедуре су поштовани сви прописи, а одлука о расподели средстава је донета у складу са правилником и условима конкурса. То ће утврдити и суд - казала је Сузана Станковић Илић.

Коментари (4)

Остави коментар
чет

05.05.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 15:26

skandali

Skandalozne raspodele para sa sve vise nedostataka i propusta prilikom rada komisija, Cim niko ne snosi nikakve zakonske posledice a i ne moze da snosi tako nam je kako nam je. A i da je najbolja komisija na svetu opet glavnu rec daju opstinski i gradski celnici. Prema tome hitna izmena Zakona ili da cutimo i trpimo .

Одговори
пет

29.04.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 14:42

Arsini

Kao dugogodisnji novinar Radio Leskovca koji je ostao bez posla ne svidjaju mi se dvostruki arsini pojedinih koleginica i kolega kada je Radio 016 u pitanju i njegov vlasnik Jugoslav Tomic. Nekada zaposlene koleginice i kolege kod ovog privatnika su ostali bez plata i ostalih prinadleznosti. mesecima pokusavaju preko medija da skrenu paznju, ali niko od leskovackih novinara da im ukaze paznju. Ali zato cim je Jugoslavu Tomicu odbijen projekat za koji sumnjam da je kvalitetan, odmah su pohrlili ka njemu i suze rone sa covekom ciji je interes profit, zarada, a sudbina osam porodica mu nije vazna. Stidim se pojedinaca. Stvarno sramota sto se takvim bahatim daje prostor uopste.

Одговори
пет

29.04.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 07:44

zamenjene teze

Neshvatljivo je kako "neshvatkjivi" zamenjuje teze vezane za leskovački konkurs!Ćak i da je Jugoslav Tomiž baš onakav kakvim ga on opisuje, a znam da nije, kako pisac reagovanja ne opovrgava nijedan Jugoslavov argument u prilog tvrdnji o neregularnosti oko izbora člana komisije u kojoj su sedeli novinari spremni da misle gradonačelnikovom, a ne svojom glavom! Podržavam stav da oko svega ima posla i za Sud časti UNS!

Одговори
чет

28.04.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 14:58

Neshvatljivo

Neshvatljivo je da se ovak covek zvani Jugoslav Tomic koji nema nikakve veze sa novinarstvom i koji je pre izvesnog vremena uzeo ogromnu otpremninu u Kulturnom centru u Leskovcu oglasava. Zar ga nije sramota posle tolikog guljenja ovog drustva. Skoro 40 godina zivi na grbaci ovog jadnog napacenog naroda. Sada kada je otisao u penziju hoce sve da blati i da ponizava fabrikuje razne stvari i ismislja najgnusnije lazi. Sramota. Jos uvek nas nije isplatio duguje nam plate nekima za sest, nekima pet a nekima i vise meseci. Sramota da se takvom coveku daje prostor zato sto nije dobio novac za projekat.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси